Video Pernille Aga lager multekrem

Server multekremen med hjemmelagde krumkaker.

Multekrem

Pernille Aga viser deg hvordan du lager festdessert med norske bær, multekrem med krumkaker.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha sukker, vanilje og vann i en kjele og varm opp forsiktig, rør med en skje. La den koke i ca. 5 minutter.

Avkjøl og ta ut vaniljestangen (den kan faktisk skylles godt i vann, tørkes og brukes om igjen). Bland sukkerlaken sammen med multene. Ha i litt og litt av sukkerlaken og stopp når du ser at det er blitt en god, ikke for flytende blanding.

Kremfløte og melis piskes til en myk og luftig krem og blandes med multene.

Tips

Multekrem serveres med krumkaker.
Til pynt kan du lage en multecoulis. Litt multer og sukker kjøres i en matprosessor. Sil vekk steinene.
Multekremen kan fint stå en natt i kjøleskap, men er best nylaget.

Oppskrift:

Flere oppskrifter hvor Pernille Aga viser deg hvordan det foregår med video:

Oppskrift:

Oppskrift:

Oppskrift:

Kilde: Gastronomisk Institutt