Jordbær som står i sitronkrem med pekannøtter og myntesukker.

Jordbær har hovedrollen i mange av sommerens desserter.

Foto: Andreas Rydbacken / SVT

Jordbær med sitron­krem, mynte­sukker og pekan­nøtter

Sitroncurden til sitronkremen kan du lage på forhånd. Det samme med de karamelliserte pekannøttene. Da blir det lett å sette sammen desserten med søte jordbær, syrlig sitronkrem, knasende nøtter og smakfullt myntesukker.

Slik gjør du

Sitronkrem

Riv skallet av sitronene og press saften, ha alt i en liten gryte. Tilsett sukker og eggeplommer. Varm forsiktig opp på komfyren til det tykner. Det skal ikke koke, da blir det eggerøre av hele greia.

Ta gryten av varmen og visp inn smøret i den varme sitronkremen. Sil sitroncurden i en skål og sett den i kjøleskapet så den avkjøles.

Visp fløten stiv og bland den med sitroncurden.

Karamelliserte pekannøtter

Smelt sukkeret i en stekepanne til det har blitt gyllen karamell. Tilsett nøttene og rør godt rundt så karamellen dekker nøttene helt. Tilsett salt.

Hell alt over på et bakepapir og la det avkjøles helt. Grovhakkes.

Myntesukker

Bland sukker og mynte i en morter og knus dem sammen.

Sett sammen retten

Legg en god klatt sitronkrem i en dyp skål eller tallerken. Sett jordbær ned i kremen, dryss over karamelliserte pekannøtter og til slutt litt myntesukker på toppen.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Hygge i hagen»/SVT