Hopp til innhold

Tidenes beste jordbær­sesong – ni røde og søte fristelser

Frukthandlere tror på tidenes lengste jordbærsesong. NRK Mat gleder seg, og vi byr på våre beste jordbærfristelser. Tenk, norske jordbær fra sankthans fram til midten av oktober.

Tomat- og jordbærsalat

Jordbær, cherrytomater og finhakka sjalottløk toppet med olje- og eddikdressing.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Vi skal få bade i norske jordbær i drøye fire måneder. Og vi bader deg i våre deiligste jordbær-retter. Alt fra kaker, desserter, drikker og salater.

En typisk norsk sommerkveld kan du godt leke med parfait og puré. Resultatet er disse deilige «jordbærpannekakene».

Så er det herlig med noe enkelt. Denne sommerdesserten er like smakfull som den er lett å lage. Dekorativ også.

Snikende, lekne fingre vil ha problemer med å holde seg unna jordbærkakene. Det er stor sjanse for at disse blir spist før de havner på bordet.

Du kan blande jordbær med all slags frukt. Nesten alle smoothievarianter blir bedre med jordbær. Denne er med mango, banan, lime og appelsin.

Du kan også bruke sommerbærene som tilbehør til fisk, lam eller svin.

Har du planer om å grille, bør du ha en salat. Disse er kjempegode til både fisk og kjøtt. De søte og friske jordbærene passer godt sammen med mozzarella og avokado. Topp gjerne med fersk basilikum. Er jordbærene litt sure kan du ha over en liten skje av flytende honning.

Vi har et helt univers av oppskrifter med jordbær. Forsyn deg.