Slik gjør du
Bunn
Varm ovnen til 170 grader. Bruk en passende ildfast form, cirka 20 x 30 cm. Smør formen med smør og dryss den med sukker.
Pisk egg, sukker og frøene fra vaniljestangen til eggedosis. Smelt smøret og tilsett fløten. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smør og mel vekselvis inn i eggedosisen. Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 40 minutter. Avkjøl.
Rabarbrakompott
Skjær rabarbraen i jevne biter. Legg bitene over i en kasserolle og tilsett sukker, vann og splittet vanilje. Kok opp over middels varme, la rabarbraen småkoke uten lokk til det meste av væsken har fordampet. Avkjøl.
Topping
Pisk fløten til myk krem. Rens og del jordbærene i jevne skiver eller biter. Bre kremen over kaken, topp med rabarbrakompott, jordbær, knust marengs og hakkede nøtter.
Tips
Pisket krem kan erstattes med vaniljekrem eller mascarponekrem.
Som ekstra smak i rabarbrakompotten passer det godt med ingefær, kanel eller kardemomme.
Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm» på P1+