Hopp til innhold

Anneke von der Lippe nominert til Emmy

For andre gang er Anneke von der Lippe til stede på den røde løper når Emmy-prisen skal deles ut i New York i november. – Sist gang trodde jeg at jeg skulle besvime. Nå skal jeg bare kose meg, sier hun.

Anneke von der Lippe

EMMYNOMINERT: For andre gang er Annecke von Lippe nominert til Emmy.

Foto: NRK / NRK

Anneke von der Lippe (51) er nominert til den prestisjetunge internasjonale Emmy-prisen som beste kvinnelige skuespiller for sin rolle som Helen Sikkeland i NRK serien Øyevitne i NRK.

– Det er både litt uvirkelig og veldig stort og rart. Utrolig nok har jeg vært med på dette før, så jeg vet litt hva jeg går til denne gangen, sier hun til NRK.

Nominert tidligere

Sheridan Smith

KONKURRENT: Britiske Sheridan Smith er også nominert.

Foto: Joel Ryan / Ap

Som første norske skuespiller ble hun også nominert til den prestisjetunge prisen for 10 år siden. Da for sin rolle i som helseminister i NRK-serien Ved kongens bord.

– Nå vet jeg hva jeg går til, forrige gang var jeg fryktelig nervøs, og trodde jeg skulle besvime. Nå skal jeg bare kose meg, sier Anneke von der Lippe til NRK.

I år er tre stykker nominert. Denne gangen konkurrerer Lippe mot britiske Sheridan Smith fra TV-serien Cilla og den brasilianske veteranen Fernanda Montenegro.

– Det er fantastisk!

Fernanda Montenegro

KONKURRENT: Fernanda Montenegro er også nominert. Dama har fått Emmy før.

Foto: Evan Agostini / Ap

Land i hele verden, bortsett fra USA som har en egen Emmy-utdeling, er med og konkurrerer om den prestisjetunge prisen. For seriens regissør og manusforfatter betyr nominasjonen mye.

– Det betyr veldig mye, vi er ikke akkurat bortskjemt med Emmypriser eller nominasjoner. Det er fantastisk at Anneke er nominert for andre gang, sier regissør og manusforfatter Jarl Emsell Larsen på telefon fra Cannes

– Hvordan har mottakelsen vært i andre land?

– Serien har akkurat gått i Frankrike og kommer i Tyskland. Jeg vet ikke noe om selve resultatet, annet enn at den har gått i beste sendetid. Men den er akkurat gitt ut på DVD i Storbritannia, hvor den får fantastiske kritikker.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters