Hopp til innhold

Aksel Hennie får hovedrolle i ny NRK-serie

Aksel Hennie spiller hovedrollen i NRKs nye storsatsing «Nobel». Dramaserien handler om Afghanistan-krigen.

Nobel-gjengen

KOMMER HJEM: Etter å ha spilt i Hollywood-filmen Hercules vender Aksel Hennie nesa hjem til Norge for å spille i NRK-serien Nobel. Fv. Atheer Adel, Danica Curic, Anders Danielsen Lie, Aksel Hennie, Ayesha Wolasmal, Christian Rubeck og Tuva Novotny.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

I dag ble skuespillerne i den nye NRK-dramaserien «Nobel» presentert. Krigsdramaet er en politisk thriller som spiller seg ut i Afghanistan og Norge.

Fremst i rekken av det norske stjernelaget står Aksel Hennie, som går fra Hollywood-filmen «Hercules» til sin første rolle i en norsk tv-serie.

– Hvordan er det fra Hollywood til norsk TV?

– Jeg leter alltid etter de gode historiene, med god tematikk og flinke folk. Dette er et ordentlig godt prosjekt å være med på, som jeg gleder meg veldig til å starte på, sier Hennie til NRK.

– Jeg er ikke så opptatt av hvor ting er, jeg er opptatt av hva de er. Dette er absolutt et av de mest spennende prosjektene jeg har vært med på.

Aldri vært i militæret

Hennie, som selv aldri har vært i militæret, er veldig interessert i seriens tematikk.

– Jeg synes det er paradoksalt at vi utdanner unge mennesker til å ta liv uten at vi snakker noe særlig om det. At det ikke er en åpen debatt.

Skuespilleren sier til NRK at han ikke har noen Hollywood-planer som er satt på vent.

– Dette prosjektet er et langt løp. Vi kommer til å jobbe med det i opp mot seks måneder. Så jeg konsentrerer meg om det.

Sørensen: – Stort sett fiksjon

Regissør Per Olav Sørensen

I STOLEN: Per-Olav Sørensen, som hadde regi på «Kampen om tungtvannet», regisserer «Nobel».

Foto: Sturla Bakken

I tillegg til Hennie får vi også se Anders Danielsen Lie («Reprise», «Oslo 31. august»), Tuva Novotny («Dag»), Christian Rubeck («Kampen om tungtvannet») og Odd-Magnus Williamson.

«Nobel» regisseres av Per Olav Sørensen, som sto bak suksesserien «Kampen om tungtvannet». Serien skal gå på NRK i 2016.

Serien omhandler Norges involvering i Afghanistan-krigen, men er ikke basert på virkelige hendelser.

– Det er stort sett fiksjon, men de som kjenner til norsk politikk vil sikkert se at det er noen som ligner her og der, sier Sørensen til NRK.

Budsjett: 68 millioner kroner

Det totale budsjettet for serien er 68 millioner kroner, en sum som er ganske lik budsjettet på «Kampen om tungtvannet».

Tidligere i år ble det klart at «Nobel» har fått 12 millioner kroner av Norsk filminstitutt.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters