Hopp til innhold

«Top Gear»-trio lanserer nytt program

Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May skal lage et nytt bilprogram for strømmetjenesten Amazon Prime.

top gear programlederne

NYTT PROGRAM: James May, Jeremy Clarkson og Richard hammonds nye program skal ha premiere på strømmetjenesten Amazon Prime neste år.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Etter at Jeremy Clarkson ikke fikk fornyet sin kontrakt med BBC etter å ha slått til en av programmets produsenter under en innspilling, bestemte de to andre «Top Gear»-programlederne seg for å forlate BBC.

Nå har trioen funnet seg en ny arbeidsgiver. På Twitter bekreftet strømmetjenesten Amazon Prime at de har signert Clarkson, May og Hammond.

– Det føles som om jeg har klatret ut av et småfly og inn i et romskip, sier Jeremy Clarkson i en pressemelding.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Hard konkurranse

Programmet, som fortsatt ikke har fått et navn, skal ha premiere neste år. Amazon Prime er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge, men er den nest største strømmetjenesten i USA etter Netflix.

– Flere av våre kunder har sagt at de vil se gjengen tilbake på skjermen. Vi er spente på å se hva Jeremy, Richard og James kommer til å skape og vi er sikre på at det blir et av de mest omtalte tv-programmene neste år, sier Jay Marine fra Amazon.

Det skal ha vært hard konkurranse om programleder-trioen og alt fra Netflix til en russisk tv-kanal har vært nevnt som nye arbeidsgivere for Clarkson, Hammond og May.

«Top Gear» har vært blant BBCs mest populære programmer i en årrekke og kanalen skal ha tjent i underkant av to milliarder kroner årlig på bilprogrammet.

«Top Gear» fortsetter

Selv om trioen har forlatt «Top Gear», skal programmet fortsatt gå på BBC. Radiopersonligheten Chris Evans skal lede bilprogrammet, men BBC leter fortsatt etter to andre programledere.

Ifølge Daily Mail er Formel-1 stjernen Jenson Button og den tidligere modellen Jodie Kidd de heteste kandidatene.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters