NRK Meny
Normal

Clarkson fikk kreftbeskjed rett før slåsskampen

To dager før hendelsen som førte til at han fikk sparken fra BBC, fikk Jeremy Clarkson beskjed om at han mest sannsynlig hadde kreft.

Jeremy Clarkson

UFATTELIG STRESSENDE: Jeremy Clarkson forteller at han var ufattelig stresset etter å ha fått beskjed om at han kunne kreft to dager før håndgemenget som endte med sparken fra «Top Gear». Kreftbeskjeden viste seg i ettertid å være falsk alarm.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Det skriver den kontroversielle programlederen i en spalte i The Sunday Times.

Jeremy Clarkson fikk tidligere i år sparken fra det populære bilprogrammet Top Gear etter å ha slått og kranglet med en av programmets produsenter.

– To dager før hendelsen fikk jeg beskjed fra legen at en kul på tungen min mest sannsynlig var kreft og at jeg måtte få den sjekket umiddelbart. Men det kunne jeg ikke gjøre. Vi var midt i en «Top Gear»-sesong og «Top Gear» kommer alltid først.

Var falsk alarm

Kulen på tungen viste seg å ikke være kreft, men Clarkson skriver at han dagene etter beskjeden var ufattelig stressende.

– Det er den mest stressende dagen jeg har hatt i mine 27 år i BBC. Det var ufattelig stressende. Men alle har stressende dager og de greier å takle det bedre enn meg.

I 2014 mistet Clarkson sin mor og gjennomgikk en skilsmisse. Clarkson skriver at hendelsene førte til at han ble mer "besatt" av programlederjobben, noe som gjorde at det ble ekstra tungt å miste jobben.

– Det konsumerte nesten all min tid og var et globalt monster som var dysfunksjonelt og rart men jeg var lidenskapelig opptatt av programmet. Jeg elsket det som mitt eget barn.

Vil lage nytt program

Både Clarkson og programmets fremtid er usikker. De to andre programlederne, James May og Richard Hammond, har fortsatt ikke bestemt seg for om de vil fortsette.

Jeremy Clarkson forteller at han var usikker på om han ville fortsette i tv-bransjen, men etter å ha tenkt seg om vil han nå skape et nytt program.

– Jeg har mistet babyen min, men jeg skal lage en ny baby. Jeg vet ennå ikke hvem de andre foreldrene blir, eller hvordan babyen blir, men jeg kan ikke lenger sitte å rydde og rydde i fotoalbumene mine.

«Top Gear» har vært en pengemaskin for BBC som har sopt inn 1,8 milliarder kroner i årlige inntekter. Bilprogrammet har også Guinness-rekorden som verdens mest sette ikke-fiktive serie med 350 millioner ukentlige serie.