NRK Meny
Normal

5,3 millioner så Top Gear-finalen

Søndag kveld viste BBC den aller siste «Top Gear»-episoden. Den mye omtalte siste-episoden fikk høye seertall, men klarte ikke å slå rekorden.

top gear programlederne

SISTE GANG: Over fem millioner så den aller siste «Top Gear»-episoden med Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Originalbesetningen i det som er et av tidenes mest populære TV-show, takket av søndag kveld etter hele 22 sesonger og over 180 episoder.

«Top Gear» fortsetter videre med Chris Evans som programleder, men det vil ta lang tid før den jevne seer forbinder «Top Gear»-navnet med noen andre enn Clarkson, Hammond og May.

Seertallene var 5,3 millioner, med en markedsandel på 23 prosent, det skriver The Guardian.

Altså var de ikke i nærheten av å slå den forrige Top Gear-rekorden på 8 350 000 seere. Den populære episoden ble vist i 2007, da Formel 1-verdensmester Lewis Hamilton var gjest.

Laster Twitter-innhold

Usikkert om siste sesong kommer på NRK

NRK har vist det meste som har blitt laget av «Top Gear», men har foreløpig ikke tatt stilling til om de kommer til å kjøpe den 22. og siste sesongen.

Siste episode var en 75 minutter lang spesialsending, som består av materiale som var innspilt før Clarkson fikk sparken av BBC.

Clarkson har vært hos BBC og spilt inn kommentarer til den siste episoden, som han omtaler som «sammenrasket». Samtidig har May og Hammond laget opptak i studio uten publikum til stede.

Produsent Andy Wilman sier til The Guardian at det var helt grusomt å sette sammen den siste episoden.

– Materialet er bra, men de var aldri laget med tanke på å være noen slags finale for Top Gear. Det er ikke de mest ambisiøse innslagene vi har laget, men tilfeldigvis er de gode på å vise kameratskapet, sier Wilman.

May og Hammond ønsket ikke å fortsette uten Clarkson, og de tre er nå i forhandlinger om å starte et bilprogram hos en av BBCs konkurrenter.

Jeremy Clarkson måtte slutte i det populære bilprogrammet Top Gear etter å ha slått og kranglet med en av programmets produsenter. Han har ledet showet sammen med Richard Hammon og James May siden 2003, og har over 350 millioner seere verden over.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3