NRK Meny
Normal

5,3 millioner så Top Gear-finalen

Søndag kveld viste BBC den aller siste «Top Gear»-episoden. Den mye omtalte siste-episoden fikk høye seertall, men klarte ikke å slå rekorden.

top gear programlederne

SISTE GANG: Over fem millioner så den aller siste «Top Gear»-episoden med Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Originalbesetningen i det som er et av tidenes mest populære TV-show, takket av søndag kveld etter hele 22 sesonger og over 180 episoder.

«Top Gear» fortsetter videre med Chris Evans som programleder, men det vil ta lang tid før den jevne seer forbinder «Top Gear»-navnet med noen andre enn Clarkson, Hammond og May.

Seertallene var 5,3 millioner, med en markedsandel på 23 prosent, det skriver The Guardian.

Altså var de ikke i nærheten av å slå den forrige Top Gear-rekorden på 8 350 000 seere. Den populære episoden ble vist i 2007, da Formel 1-verdensmester Lewis Hamilton var gjest.

Laster Twitter-innhold

Usikkert om siste sesong kommer på NRK

NRK har vist det meste som har blitt laget av «Top Gear», men har foreløpig ikke tatt stilling til om de kommer til å kjøpe den 22. og siste sesongen.

Siste episode var en 75 minutter lang spesialsending, som består av materiale som var innspilt før Clarkson fikk sparken av BBC.

Clarkson har vært hos BBC og spilt inn kommentarer til den siste episoden, som han omtaler som «sammenrasket». Samtidig har May og Hammond laget opptak i studio uten publikum til stede.

Produsent Andy Wilman sier til The Guardian at det var helt grusomt å sette sammen den siste episoden.

– Materialet er bra, men de var aldri laget med tanke på å være noen slags finale for Top Gear. Det er ikke de mest ambisiøse innslagene vi har laget, men tilfeldigvis er de gode på å vise kameratskapet, sier Wilman.

May og Hammond ønsket ikke å fortsette uten Clarkson, og de tre er nå i forhandlinger om å starte et bilprogram hos en av BBCs konkurrenter.

Jeremy Clarkson måtte slutte i det populære bilprogrammet Top Gear etter å ha slått og kranglet med en av programmets produsenter. Han har ledet showet sammen med Richard Hammon og James May siden 2003, og har over 350 millioner seere verden over.

Flere kulturnyheter