Hopp til innhold

Lene Marlin til NRK: – Dagen har vært helt fantastisk

En oppglødd Lene Marlin angrer ikke et sekund på at hun sto frem med sin historie.

Lene Marlin

GLAD HUN SKREV KRONIKK: Tilbakemeldingene har stått i kø etter at hun fortalte at hun hadde det så vondt at hun ønsket å ta sitt eget liv.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Sent mandag kveld ble Lene Marlins kronikk i Aftenposten publisert. En kronikk hvor hun er åpen og ærlig om en vanskelig periode i sitt liv, der hun prøvde å ta sitt eget liv. De positive tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg, sier hun til NRK.

Glad for at hun skrev kronikken

«Jeg var helt utslitt. Men jeg hadde forsonet meg med at dette kom til å bli min siste kveld. Jeg skrev avskjedsbrev, overraskende kald og rolig. Jeg ville virkelig dø den natten»

Lene Marlins oppsiktsvekkende kronikk har versert i nyhetene og i sosiale medier helt siden den ble kjent.

Selv er hun svært glad for at hun valgte å fortelle sin histore.

– Dagen har vært helt fantastisk. Jeg er så glad for at jeg skrev denne kronikken. Det er ingen tvil om at dette engasjerer mange. Jeg er ekstremt glad for at jeg kan inspirere andre til å prate om disse tingene, sier hun til NRK.

I kronikken skriver hun om den vanskelige tiden som ung og suksessfull musiker, om presset og de vonde tankene.

Blant annet viser hun til en hendelse i 20-årene, hvor hun lå på et iskaldt kjøkkengulv, oppløst i tårer og svak i kroppen.

– Det har vært ekstremt

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått på kronikken?

– Det har vært helt ekstremt. Jeg har fått så mange fantastiske tilbakemeldinger. Når folk skriver ting som «Jeg er så glad for at du er i live. Du er grunnen til at jeg lever» på Facebook-siden min, blir jeg så rørt.

På Lene Marlins Facebook-side er det nesten 13500 som har likt innlegget hennes om kronikken og hun har fått nesten 950 kommentarer. Innlegget er delt nesten 1200 ganger.

– Har du fått noen negative tilbakemeldinger?

– Sikkert, men det fokuserer jeg ikke på i dag.

Lene Marlin

STORT PRESS: Lene Marlin skrev blant annet at hun følte et stort press som ung og suksessfull musiker.

Foto: Thomas Sørensen / NRK

Hun forteller videre til NRK at det ikke var et vanskelig valg å skrive kronikken.

– Jeg er glad jeg gjorde det.

I kveld er hun gjest i Dagsrevyen.

– Hva tenker om å være gjest i Dagsrevyen?

– Det blir veldig fint. Det har vært en utrolig hektisk dag, så det blir fint å sette seg i en stol og prate.

– Viktig at hun står frem

Christoffer Back Vestli, leder i Unge Leve sier til NRK at han er svært glad for at Lene Marlin har valgt å fortelle sin historie, i et intervju med NRK Direkte, som du kan se her:

Artikkelen fortsetter under:

Christoffer Back Vestli som leder Unge LEVE, og Mats Borch Bugge, musikksjef i P3, snakker om Lene Marlins åpenhet.

Han representerer et nettverk av unge etterlatte etter selvmord og sier at det at noen står frem på denne måten, betyr mye.

– Det er fortsatt mye tabu knyttet til selvmord. En slik oppmerksomhet, hvor man setter ord på følelsene sine som ligger innerst i hjertet, er vanskelig for alle. Derfor står det respekt av kronikken til Lene Marlin, forklarer han.

Ifølge lederen må man selv få velge hvor åpen man skal være om selvmordsforsøk.

– Prosessen handler om liv og død, man har stått på kanten til døden. Det er mange sterke følelser knyttet til det. Det er viktig å kjenne på det selv, hvor åpen man skal være. Det finnes ikke noen fasit, sier han.

Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, sier forteller om en karriere som var helt spesiell på 90-tallet og som gjorde at det ble ekstra mye oppmerksomhet rundt henne.

– Hun ble oppdaget veldig tidlig av NRK Troms som 17-åring, hvor hun satt og skrev på jenterommet. Så fikk hun en kjempedeal med Virgin om Europa-satsning, samtidig som hun gjorde det stort her hjemme og England. Hun gjorde komet-karriere.

Han forklarer at på den tiden fremsto som media med enorm slagkraft, og tror media ble opplevd ganske annerledes enn i dag.

– Hun var ekstraordinær på 90- tallet og vår største eksport-artikkel siden A-ha. I ettertid kan man spørre om det var lurt at hun ble utsatt for et slikt press. Hun ble et forbilde for mange kvinner, og flere ble inspirert i kjølvannet av hennes suksess, men media var tøffe. Det skjedde samtidig som media var på vei til å bli mer tabloide og mer opptatt av privatlivet til artistene, sier han.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters