NRK Meny
Normal

– BlackSheeps trenerer søksmålet

Striden i det opprinnelige bandet «The BlackSheeps» hardner til.

Blacksheeps

«The BlachSheeps» ble et nytt band i fjor vår og to av de opprinnelige medlemmene ble byttet ut.

Foto: Knut Åserud/MBN

– Det virker som om motparten har gått i dekning og de svarer ikke på våre henvendelser, sier advokat Arnor B. Ilstad til dagbladet.no. Advokaten sier at han har bedt motparten om innsyn i blant annet kontrakter, regnskap og andre skriftlige dokumenter uten at han har fått det.

Mediestorm etter Blacksheeps-brudd

Ilstad representerer de to tidligere bandmedlemmene i The BlackSheeps; Viktoria Eriksen (17) og Alexander Touryguin (17) som i mai i fjor ble erstattet av to andre musikere. Det skapte store overskrifter i mediene da bruddet ble kjent.

Allerede i november i fjor varslet advokaten til Eriksen og Touryguin et søksmål på flere hundre tusen kroner mot de to gjenværende bandmedlemmene da det ble kjent at Emilie Nilsen (17) og Agnete Johnsen (16) ville delta i årets Melodi Grand Prix under bandnavnet «The BlachSheeps».

– Jeg er overrasket over at de deltar i Melodi Grand Prix under dette navnet uten å ha kontaktet mine klienter. Denne saken bare synliggjør markedsverdien til navnet, og jeg vil tro at dette kan øke erstatningssummen med et sekssifret beløp, sa advokat Arnor B. Ilstad da.

The BlackSheeps

Emilie Nilsen og Agnethe Johnsen deltar i år på Melodi Grand Prix med voksendisko-låta 'Dance Tonight' som de selv har laget både tekst og melodien til.

Foto: Fredrik Arff/ Dinamo / NRK

I november i fjor varslet også advokaten et søksmål på grunn av tapte arbeidsinntekter for sine to klienter som ble sparket før sommerturneen i fjor.

Nesseby-bandet fra Finnmark som vant både den norske og den nordiske finalen i Melodi Grand Prix junior i 2008, har ligget i konflikt med de to tidligere bandmedlemmene siden i vår i fjor. Partene har møttes til rettsmekling i Indre Finnmark tingrett, uten at man har kommet nærmere noen løsning.

Møter motvilje på grunn av MGP?

30. desember sendte advokat Arnor B. Ilstad et brev til advokaten til de to resterende bandmedlemmene Agnete Johansen (16) og Emelie Nilsen (17) med krav om svar 12. januar. Ilstad sier til dagbladet.no at han ennå ikke har hørt noe fra motparten.

– De trenerer saken. Det oppleves som frustrerende og trasig.

Ilstad har en teori om hvorfor de møter så mye motvilje. Han tror at motparten ønsker mest mulig ro rundt sin deltakelse i Melodi Grand Prix og at de åpenbart ikke ønsker en rettssak nå. Men advokaten sier at de er i gang med å forme et søksmål som trolig vil være ute i løpet av en ukes tid.

Advokaten er spesielt opptatt av store beløp som har blitt tatt ut av bandets konto som forøvrig har blitt administrert av en av foreldrene.

– Det er store beløp som ikke har blitt gjort rede for.

Ikke-regnskapsførte utgifter

The Blacksheeps vant

I 2008 vant bandet MGP Jr.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Kjell Heggevoll er advokaten til de to resterende bandmedlemmene. Han har en annen oppfatning av saken.

– Alle fikk i utgangspunktet like mye i lønn, men det har blitt kjøpt inn en del instrumenter og utstyr. Det har også gått penger til reise og opphold, men det har ikke blitt ført regnskap over det, sier Heggevoll.


Han synes ikke at det er rart at store utgifter ikke har blitt regnskapsført da bandet startet som en hobby, og ikke som et foretak. Advokat Kjell Heggevoll sier til avisa at motparten har fått innsyn i alle dokumenter og kontoutskrifter, og sier at det ikke finnes flere dokumenter eller annen skriftlig dokumentasjon.

Han er heller ikke enig i at de har trenert saken. Årsaken til at han ikke har svart på motpartens brev er fordi han har vært på reise, sier advokat Heggevoll.

– Jeg har vært bortreist, men jeg postet et brev med svar på mandag. Jeg kan ikke forholde meg til frister som andre setter uten å avtale det med meg.