Skeptiske til ny BlackSheeps-låt

Låten om en ung transvestitt på vei ut av skapet fikk NRK til å ta en tenkepause.

The Black Sheeps
Foto: Wad/Danielsen Photography AS, wad-danielsen.com

NRK måtte ta en ekstra gjennomgang før The BlackSheeps’ låt til pausen i MGP junior ble godkjent.

Låten handler om en ung transvestitt som oppfordres til å komme ut av skapet.

Hva mener du? Hør låta og bedøm selv!

De fire fra Finnmark nektet å la seg sensurere. Nå får de fremføre låten i sin helhet under den nasjonale MGP juniorfinalen i Oslo Spektrum lørdag 5. september , skriver Adresseavisen.

Skjørt og pumps

– Kom ut av skapet, synger fjorårets MGP juniorvinnere på låten som handler om skolegutten Edwin, som bruker jenteklær.

I teksten heter det blant annet:
«En dag det var sol og Edwin gikk i skapet til sin mor. Han dro fram et skjørt som matchet hans rosa pumps. Edwin gikk på skolen og viste fram sin nye look. Alle kom med et sukk. De mente Edwin hadde gått amok».

Teksten avsluttes med en oppfordring om å komme ut av skapet.

Avviser tekstvurdering

Prosjektleder for MGP junior Eva Rutgerson Bie avviser at NRKs gjennomgang handlet om det tekstlige, og sier det handlet om hva som ville fungere teknisk og dramaturgisk.

– Det kan nok ha blitt sagt på redaksjonsmøtet at teksten er spesiell. Men den handler ikke om annet enn å finne identiteten sin. Barn vil oppfatte den som en sang om å kle seg ut, mens voksne kanskje ser et annet lag, sier Rutgerson Bie.

Ros fra LLH

I en felles uttalelse fra bandet til Adresseavisen, sier de fire fra Nesseby:
– Vi synger om dette på grunn av unge som sliter med identiteten sin. Vi vil bidra til å ufarliggjøre dette. Det er viktig å vise hvem du er.

Leder Karen Pinholt i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) roser bandet etter å ha hørt singelen.
– De tør å sette ord på det mange andre vegrer seg for å ta opp. Kjønnsidentitet er totaltabu i dag, og mange er redde for å tråkke feil. The BlackSheeps sier at det er greit å bryte kjønnsnormen, sier Pinholt.

Mer om The BlackSheeps