NRK Meny
Normal

Tjener på ny versjon

The Blacksheeps blir enda rikere av en ny versjon av deres monsterhit «Oro jaska beana».

The Blacksheeps

The Blacksheeps

Foto: Josefsen, Jon-Michael / Scanpix

Melody Grand Prix junior triumflåten til The Blacksheeps «Oro jaska beana» som også vant Spellemannsprisen for årets hit i år 2009 har fått en ny versjon.

LES OGSÅ: «Oro jaska beana» årets låt

Den nye versjonen av «Oro jaska beana» ble utgitt i januar i år, med artisten Joddski. Versjonen hans «booyaka booyaka» er en raputgave Blacksheeps låten.

SE VIDEO: «Booyaka» videopremiere (ekstern lenke)

Sa «nei» til å begynne med

Joddski

Jørgen Nordeng, bedre kjent som Joddski og Jørg-1.

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

Manager for The Blacksheeps Stein Vanebo forteller at Jørgen Nordeng tok kontakt med ham i begynnelsen av år 2009, og allerede da spurte lov om å lage coverversjon av låten «Oro jaska beana».

– Vi bestemte oss for å si nei til Joddski den gang, siden bandet jobbet med ny cd-plate som inneholdt blant annet hiten deres «Oro jaska beana».

Platen til bandet ble publisert i fjor høst med tittelen «The Blacksheeps», utgitt av MBO/MBN plateselskap som ledes av Stein.

Joddski ga ikke opp

Joddski var bestemt for å utgi hans versjon av låten, og tok kontakt med manageren på ny i år.

– Vi har hele tiden likt Joddski sin versjon. Når han tok kontakt med oss igjen, så ble vi enige om å gi han lov til å utgi sin versjon, fordi da var CD-platen våres utgitt, sier Vanebo.

Rettigheter ivaretatt

The Blacksheeps har eierrettigheter til låten «Oro jaska beana» og «Booyaka booyaka». De vil dermed tjene på låten til Joddski, om den blir en ny hit.

Hvor mye penger Nesseby ungdom kan tjene på den nye versjonen er enda uklart.

– Gruppa får sin andel som reguleres av NCB i København via Tono i Norge, så det går automatisk uten at jeg kan si noe om omfanget, avslutter Vanebo.