Hopp til innhold

Full splid i The BlackSheeps

To av bandmedlemmene i det populære bandet skal være erstattet av andre.

The Blacksheeps

Nesseby-bandet The BlackSheeps ble svært populære etter at de vant MGP-junior i 2008.

Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix

Trommis Viktoria Eriksen og bassist Alexander Touryguin skal være erstattet med andre musikere før den populære gruppa legger ut på sommerturné.

Den samiske avisa Ságat skriver at det bare er vokalist Agnethe Johnsen og gitarist Emelie Nilsen som står oppført på spillelista til bandets første spillejobb førstkommende lørdag i anledning Melodi Grand Prix-finalen i Oslo.

Viktoria Eriksen og Alexander Touryguin skal ikke være invitert til å delta på NRK-konserten på Rådhusplassen, bekrefter faren til vokalist Agnethe Johnsen overfor Ságat. Heller ikke foreldrene til Eriksen og Touryguin skal ha vært klar over at bandet har en spillejobb i Oslo denne helgen.

Foreldrene reagerer

Viktorias foreldre Alf og Irina Eriksen og Alexanders mor Elena Touryguina og stefar Ivar Winther reagerer på det de opplever som en utfrysning.

– Vi har fått høre rykter om at erstatterne for Viktoria og Alexander alt er på plass, men selv har de ikke fått informasjon om dette. Dette er et klart tillitsbrudd mot våre barn, sier foreldrene.

Foreldrene sier at trommisen og bassisten lenge hadde gledet seg til sommerens turné og at de nå er knust over at de likevel ikke får dra sammen med resten av bandet.

Tenåringsrockerne i The BlackSheeps gikk helt til topps i den nordiske Melodi Grand Prix-junior i danske Århus i 2008. Vinnerlåten «Oru jaska beana» ble en landeplage i Norge, såvel som resten av norden. Nesseby-bandet ble kjapt et etterspurt navn på festival- og konsertscener over hele landet.Korte nyheter

 • Mange møtte opp for å vise motstand mot samehets

  Mange møtte opp i Bodø for å vise motstand mot samehets etter at fem-åringen Magnus ble utsatt for samehets i Bodø på 17. mai, Norges nasjonaldag.

  – Vi er alle sinte, triste, berørte i hjertet og i kroppen når vi opplever hets og rasisme i senere tid. Det gjelder flere enn bare det samiske folk, og vi tar tak i det og sier «møt opp, Bodø, og si ifra».

  Det sier Kalle Urheim som er initiativtaker sammen med ungdomsorganisasjonen Noereh.

  Les mer om demonstrasjonen her.

  Se video:

  Mange har reagert etter at fem-åringen Magnus opplevde samehets i Bodø på 17. mai, og møtte opp til støtteaksjon.
 • Oallugat bohte vuosttildit sámevaši

  Oallugat bohte Bådådjo gávpogii vuosttildit sámevaši odne, maŋŋá go viđajahkásaš Magnus vásihii sámevaši Bådådjos miessemánu 17. beaivvi, Norgga nationálabeaivvi.

  – Dát guoská midjiide buohkaide. Mii leat suhttan, mii leat váivvis. Dat dovdo sihke váimmus ja gorudis go vásihat vaši ja nállevealaheami dálá áiggis Bådådjos. Dat guoská eambbosiidda go dušše sámi álbmogii.

  Nu dadjá Kalle Urheim, gii bovdii vuosttildeapmái ovttas nuoraidorganisašuvnnain Noereh:n.

  Geahča video:

  Mange har reagert etter at fem-åringen Magnus opplevde samehets i Bodø på 17. mai, og møtte opp til støtteaksjon.
 • Eai álggat doaimmaid maŋŋá eanadoarggástusa

  Svalbárdda politiijat dieđihit NRK:i ahte ii oktage leat váldán oktavuođa singuin maŋŋá otná iđitbeaivve garra eanadoarggástusa, ahte olbmot eai oro dovdan dan. Dannego doarggástus geavai meara vuolde, de sáhttá šaddat tsunámi, muhto politiijat eai árvvoštala dakkár vára, ja olbmot eai dárbbaš báhtarit, dieđihit politiijat.