NRK Meny
Normal

Kunstskolen vil ha flere søkere

Kunstskolen i Karasjok starter opp med et nytt kull til høsten, selv om det kun er fire førstegangssøkere.

Eva Aira

Rektor Eva Aira med et av elevarbeidene fra sist skoleår.

Foto: Elvi Rosita Norvang / NRK

Kunstskolen tok inn det første kullet med elever i fjor sommer. Også da var det vanskelig å fylle opp elevplassene, men da skoleåret startet var det elleve elever som stilte opp til første skoledag på den nye kunstskolen.

I år er det kommet inn kun fire søkneder. Søkerne er i aldersgruppen 19-55 år, og aller er kvinner. Rektor Eva Aira ønsker søkere i alle aldre, og det er ønskelig med også mannlige søkere.

– Vi starter opp med et nytt kull førsteklassinger uansett, men vil helst ha flere for at undervisningen skal bli mer dynamisk, sier Aira.

Den utsatte søknadsfristen gåt ut denne uken, men Aira sier at det er mulig å få søknaden behandlet også senere i sommer. Det er plass til femten elever på hvert årstrinn.

Skolen er en grunnutdanning innen kunstfaget, og elevene kan etter to år i Karasjok, søke seg inn på kunsthøgskole eller kunstakademiet.

Mange fortsetter

Av de elleve studentene som begynte på skolen i fjor høst, var det ni som fullførte. Minst fem av dem fortsetter med påbygging. Det andre året går man dypere inn i det den enkelte vil satse på, og da blir det også en del kunstteori.

Første året som er en grunnutdanning, går ut på å prøve ut forskjellige teknikker. Man finner selv ut i løpet av året hva man liker eller passer til.

Kunstskolen er åpen for alle med kunstneriske intresser, og som har avsluttet ungdomsskolen.

Skolen gir ikke avsluttende vurdering i form av karakterer, men elevene får studieattest etter skoleåret under forutsetning av å ha deltatt i studiene i alle fag tilsvarende 80% av studietiden.

Elevutstilling, Kunstskolen i Karasjok

Her har elevene laget skulpturer av hverandre.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK