Bikini-fitness og nyoppdaget tyskerbunker var nettvinnerne

2013 har vært et år med god vekst for nettsidene til NRK Rogaland. Her kan du se hvilke av sakene våre som ble aller mest lest i året som gikk.

Bikinifitness stadig mer populært.

Gode historier, spennende bilder, overraskelser, sterke følelser og opphetede konflikter kan gi gode nettsaker som mange vil se nærmere på.

NRK Rogaland har vært innom de fleste sjangrene i året som gikk. Fra reine nyhetsoppslag, til mer dyptpløyende reportasjer. Vi kan ofte ha en mistanke om hva som vil slå an hos nettbrukerne, men noen ganger blir vi skikkelig overrasket.

For eksempel hadde det gitt høye odds at to saker om en nyoppdaget tyskerbunker i et boligfelt i Sandnes skulle havne som nummer to og tre på topplisten vår.

Her er NRK Rogaland topp-20 i 2013

1. – Får ofte høre at vi ser ut som menn

Bikini fitness
Foto: Rolf Marnburg / NRK

Det er høy «babefaktor» i bikinifitness. Sminke, rumpe, hår og lår skal være perfekt før Stavanger Open i september, likevel får jentene ofte høre hvor fæle de ser ut.

2: Trappen skiller bunkeren og barnerommet

Bunker under bolighus
Foto: Anders Fehn / NRK

Huset til Helge Stangeland på Ganddal i Sandnes har en helt uvanlig kjeller. Under huset ligger nemlig en gammel tyskerbunker fra andre verdenskrig.

3. Anleggsarbeidere fant tyskerbunker

Tyskerbunker
Foto: Arild Eskeland / NRK

Anleggsarbeidere på Ganddal i Sandnes ble overrasket av en solid bunkerkonstruksjon fra andre verdenskrig.

4: – NRK og TV2 bør skamme seg

Morten Eklund, Sara Louise Rung
Foto: Frank Bremnes / NRK

Styremedlem i Norges Idrettsforbund hudfletter TV-kanalene etter at Paralympics-bragdene ble utelatt i sportskavalkadene.

5: Monica Barstad (26) funnet i live i Aten

Monica Barstad
Foto: Privat

– Det har vært noen fæle dager. Vi har leitet og vært uten søvn. Nå føles det godt at det er over, sier moren til NRK.

6. Syklistene dokumenterer basketak med bilister

Morten How Lode
Foto: Eirik Gjesdal / NRK

På vei til jobb ble Morten How Lode presset i asfalten av en bilist. Med kamera på sykkelen har syklistene nå begynt å dokumentere kampen som foregår i norske gater.

7. Datteren kom hjem fra dagmamma med blåmerker og uten bukse

Lisa Solheim
Foto: Magnus Stokka

Lisa Solheim var desperat etter en dagmamma til datteren sin. Etter tre dager med en kvinne fra Stavanger, var hun like desperat etter å få den 11 måneder gamle jenta ut igjen. Fagfolk etterlyser en ordning som luker ut useriøse dagmammaer. Politikerne er skeptiske.

8. – Kaffekapslene er et miljøproblem

Kaffekapsler
Foto: Bjørn Grimen / NRK

De populære kapselkaffemaskinene lager rask og god kaffe. Du setter inn en kapsel av valgfri smak, trykker på en knapp og i løpet av noen sekunder er kaffen ferdig. Miljøorganisasjonen Grønn hverdag mener kapslene er et miljøproblem.

9. Slik lager du middag fra 8 kr./person

Fisk med syrlige grønnsaker
Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Vi får stadig høre at mat er dyrt i Norge, samtidig som langt mindre av lønna går til mat nå enn før. Her får du tips til hvordan du kan lage god, sunn og lekker mat til bare noen kroner per porsjon.

10. Samboere overfalt av maskerte menn

Samboere ble overfalt
Foto: Rolf Marnburg / NRK

En natt i høst ringte det på samboerparet Christian Tysse og Sandra Gudmundsen sin dør i Stavanger. Utenfor stod to maskerte menn som presset seg inn og angrep dem.

11. Her flommer parkeringsanlegget over

Flom i parkeringsanlegget
Foto: Eivind Helle

Stavanger natur- og idrettsservice fjernet 100.000 liter vann fra parkeringsanlegget til Stavanger Konserthus.

12: – Det er tilfeldig at det går godt

Ras på RV13
Foto: Suldalsposten

Fungerende ordfører Kari Vaage Gjuvsland sier at rasene på RV13 skaper frykt i bygda. Hun mener geologer må settes inn for å avdekke de kritiske punktene på Suldalsvegen.

13: – Sjukehuslegar klagar på metoden som redda sonen min

Anita Norheim og sonen Jacob
Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Anita Norheim meiner at sonen hennar Jakob (6) aldri kunne gått dersom han ikkje hadde fått behandling hos manuellterapeutar. Nå reagerer ho på at fagmiljøet ved Stavanger universitetssjukehus meiner at denne behandlinga kan vera for brutal.

14: – Eg har sett krig, men dette er det verste eg nokon gong har opplevd

Aslan Masakov utanfor ABC-bygget på Dale
Foto: Mathias Oppedal / NRK

Aslan (22) blei angripen med ei kjøtøks i eit masseslagsmål på eit asylmottak i fjor, noko som enda med at han drap ein person i nødverje. Nå åtvarar han om at liknande episodar kan skje igjen.

15: – Softis er et høyrisikoprodukt

Softis
Foto: Håvard T. Knutsen / NRK

– Softis er et høyrisikoprodukt, kan man si, sier seniorinspektør i Mattilsynet Midt-Rogaland, Inga Torp Nielsen. – Det er et melkeprodukt, lett bedervelig. Det kan lett bli forurenset med tarmbakterier hvis man har dårlig håndhygiene, forklarer hun.

16: Fikk syv jobbtilbud på tre timer
Førskolelærere
Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

Nyutdannede førskolelærere svømmer i jobbtilbud og kan velge mellom goder som ekstra ferie, ekstra lønn og rekrutteringsstipend.

17: Stadig flere stikker fra pumpa

Terje Fatland
Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Hvert år stjeles det drivstoff for 35 millioner kroner fra norske bensinstasjoner. NHO Kiosk Bensin Service har fått nok, og har innført forhåndsbetaling ved flere stasjoner.

18: – Folk var rystet over hvor mange som ravet rundt i helgene

Safari i lysløypa
Foto: NRK

Vold og overstadig berusede mennesker i gatene hver helg gjorde at Stavanger ble «fyllebyen» for to år siden. Nå friskmelder både politiet og utelivsbransjen sentrum.

19: Mann og kvinne siktet for å ha kjørt på og drept Olav Hovda (12)

Blomster på Lalandsvegen
Foto: Magnus Stokka / NRK

En kvinne og en mann er pågrepet og siktet for å ha kjørt på og drept 12 år gamle Olav Hovda i Klepp. Den siktede mannen erkjenner ikke straffskyld, opplyser hans advokat.

20: Mine 52 timer i blå og hvit pysjamas

I sykesenga på rom 203
Foto: Anna-Kristin Larsen

Evige ventetider, rutinesvikt, regelbrudd, og sykepleiere som løper som piskede rotter mellom korridorpasienter er bildet som tegnes av norske sykehus. Hvordan er det å være pasient midt i skrekkhistoriene?