NRK Meny
Normal

Ti hendelser som fikk deg til å klikke i 2017

Historie, Justin Bieber, gressklippere, været, drøye fraser, sterke historier, emojis, hijab og politikere som innrømmer feil. Her er NRK Rogalands mest leste saker i 2017.

De fem mest leste nettsakene i 2017

Spillet Politisk ukorrekt, «den fordømte» Viljar, livet uten emojis (og hijab) og pendling med tog var mest lest på nett hos NRK Rogaland i 2017.

Foto: NRK

10. Når sider i historiebøkene må skrives på nytt

Stikkordet er Avaldsnes på Karmøy. I sommer fant arkeologene en hel Kongsgård ved den kjente kirken. På 1300-tallet spilte gården en sentral rolle i stridighetene mellom den norske kongen og Hansaforbundet, en konflikt som bidro til å bringe Norge inn den flere hundre år lange unionen med Danmark.

Avaldsnes

Kongsgården ved kirken på Avaldsnes sett fra lufta.

Foto: Aerophoto Norge AS

Saken er lest nesten 178.000 ganger.

9. Når en superstjerne kommer til Stavanger

Det var «egentlig helt sykt» at han holdt konsert utenfor Oslo, og kanskje enda mer oppsiktsvekkende at det skjedde på travbanen på Forus. Da Justin Bieber kom til Stavanger i begynnelsen av juni snakka han med 12 år gamle Camilla, han kjørte motocross på Jæren og vaktene hans skaffa gratisbillett til 13 år gamle Jarand.

Og da han gikk på scenen, fortsatte det å være en våt drøm – det regna nesten hele kvelden, og publikum begynte å forlate konserten før den var slutt.

Bieber i vinduet

Justin Bieber bodde hos Bjørn Maaseide da han besøkte Stavanger. Her er han fotografert i vinduet.

Foto: Camilla Høie

Saken om publikum som forlot konserten er lest over 190.000 ganger.

8. Når noen kjøper 64 robotgressklippere – samtidig

De har vært på markedet ei stund, men 2017 var året nordmenn virkelig ville kjøpe robotgressklipper. Ådne Stensland, daglig leder for Bærheim Golfpark, delte sine erfaringer med NRKs lesere. Han kjøpte nemlig 64 robotgressklippere til golfbanen i Sandnes. Og Forbrukerrådet lista opp de fem største fordelene – og ulempene med nyvinninga.

Robotgressklipper i Bærheim golfpark – Sandnes golfklubb

Robotgressklipperne på golfbanen stopper ved grusveien takket være en sensor i bakken.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Saken er lest nesten 193.000 ganger.

7. Når vi for en gangs skyld er «bedre» enn Bergen

Det er alltid deilig å slå en rival. Likevel er kanskje ikke alle enige i at det er deilig å vinne akkurat denne konkurransen ...

Laster Twitter-innhold

Saken er lest nesten 199.000 ganger.

6. Når noen filmer et lynnedslag med mobilen

– Det blir bare verre. Stakkars dere, sa klimaforskeren i august. Måneden var prega av regn, torden og lyn, og Marita Holgersen fikk da filma et spektakulært lynnedslag på Karmøy.

Marita Holgersen tok denne videoen onsdag morgen.

Saken er lest litt over 200.000 ganger.

5. Når noe er godt utpå, hvis ikke over, kanten

«Barn med kreft i rumpa», «Pedofile barnehageonkler» og «En pistol ladet med hestesæd» er blant korta spillerne kan trekke i brettspillet Politisk ukorrekt. Poenget er å lage humor og drøye setninger ved å sette sammen ulike kort, men dette vakte reaksjoner like før jul. Spillet er nå trukket fra flere bokhandlere.

Politisk ukorrekt

Politisk ukorrekt er inspirert av det amerikanske spillet Cards Against Humanity.

Foto: Gunnhild Folgerø

Saken er lest over 219.000 ganger.

4. Når et én-prosent-klubbmedlem bestemmer seg for å slutte

Viljar var med i én-prosent-klubben Satudarah. Så brøyt han med MC-klubben. Da han fortalte sin sterke historie til NRK tidligere i år, levde han på flukt, og i frykt for at de gamle «vennene» hans skulle finne ham.

MC avhopper

Fortsatt bærer Viljar én-prosent-merket på kragebeinet.

Foto: Eirik Gjesdal

Saken er lest nesten 225.000 ganger.

3. Når noen bruker emojis, og så slutter

«Vi har bare 29 bokstaver, men opp mot 2000 emojis. Hva gjør det med måten vi snakker sammen på? Det ville jeg finne ut. Derfor slutta jeg.» Slik starter dagboka som beskriver livet uten emojis for NRK-journalisten Mari Rollag Evensen.

Emojis inn i kjøttkvern
Foto: Marco Vaglieri

Saken er lest over 228.000 ganger.

2. Når noen bruker hijab, og så slutter

I 2015 blei Malika Bayan nekta adgang til en frisørsalong på Bryne. I 2016 gikk hun til sak mot frisøren. I 2017 tok hun av seg hijaben. – Jeg er fortsatt muslim, sa hun etterpå, og la vekt på at det var frivillig å bruke den – og å slutte.

Malika Bayan

I februar delte Malika Bayan flere bilder av seg sjøl på sosiale medier – uten hijab.

Foto: NRK/Privat

Saken er lest nesten 250.000 ganger.

1. Når en miljøverner sier at «tog er bortkasta»

Midt i valgkampen avslørte Miljøpartiet De Grønnes Anna Kvam at hun brukt 20.000 kroner og 300 timer på å togpendle mellom Stavanger og Oslo. – Nå skjønner jeg hvorfor folk velger å fly, innrømte hun.

Anna Kvam i MDG
Foto: Lise Marit Kalstad / NRK

Saken er lest over 263.000 ganger.