Hopp til innhold

Her flommer parkeringsanlegget over

Stavanger natur- og idrettsservice fjernet 100.000 liter vann fra parkeringsanlegget til Stavanger Konserthus i går. Det er fortsatt vann igjen.

Flom i parkeringsanlegget

Slik så det ut i parkeringsanlegget til Stavanger Konserthus i går.

Foto: Eivind Helle

– I går fjernet jeg 67.000 liter vann i andre etasje, og 30.000 liter vann i første etasje av parkeringsanlegget, forteller Tor Gunnar Torsen i Stavanger natur- og idrettsservice.

Klokka 19:00 i går var det registrert 34 millimeter nedbør siden midnatt i Stavanger, og det gikk hardt utover parkeringsanlegget til Stavanger Konserthus.

– Jeg holdt det vel gående til rundt midnatt i går kveld, men det er fortsatt vann igjen, sier Torsen.

Ingen sluker

Eivind Helle

Eivind Helle i Stavanger natur- og idrettsservice hadde mye å gjøre i går.

Foto: Anders Fehn / NRK

Eivind Helle jobber også i Stavanger natur- og idrettsservice. Han knipset et bilde da han var innom for å se til hvordan det gikk med Torsen.

– Dette er vel det verste jeg har vært med på i min karriere, sier han.

Han forteller at det må gjøres tiltak med dreringen i konserthuset.

– Det kan ikke fortsette sånn, vi bor jo tross alt i Stavanger, sier Helle.

– Inne i parkeringsanlegget til konserthuset er det ikke en eneste sluk. Hvis det fortsetter slik, så kan anlegget få store skader, sier Torsen.

Eivind Helle

Eivind Helle i Stavanger natur- og idrettsservice prøvde å åpne sluket i Boganeskroken i går ettermiddag. Dagen var ferdig klokka 17:00. – Da var jeg ganske sliten, forteller han.

Foto: Anders Fehn / NRK

328 nødsamtaler til brannvesenet

Brannvesenet har hatt svært mye å gjøre det siste døgnet. På et tidspunkt var det 12 timers ventetid for å få hjelp til vannsikring. I løpet av gårsdagen mottok brannvesenet 328 nødsamtaler.

– Det var helt kaos, sier brannmester Svein Nesse.

Han satt ved vakttelefonen fra klokka 08:00 i går. Klokka 08:20 kom de første henvendelsene. 20 minutter etter måtte han tilkalle forsterkninger.

– Jeg har aldri vært med på noe lignende. Linjene var helt sprengt og vi sendte ut bil etter bil. Totalt hadde vi 45 oppdrag. Hadde vi rykket ut på alle, hadde vi vært oppe i 170 til 180 oppdrag, sier brannmesteren.

Først da klokka var 18:20 kunne Nesse ta seg en pause. Da hadde han jobbet over ti timer i strekk.

– Det var deilig. Jeg tok meg en luftetur og fikk i meg noe mat. Jeg var helt i svime, sier brannmesteren.

Prioriterte butikker og hoteller

Det var så mange henvendelser at Nesse måtte lage en liste over hvem brannvesenet skulle prioritere.

– Vi setter butikker og hoteller foran privatboliger. Vi sendte ut biler så fort vi kunne, og ringte senere opp igjen til folk for å høre om de fortsatt trengte hjelp, sier han.

Regner med mange henvendelser

I dag er ikke Helle i Stavanger natur- og idrettsservice på jobb, men han regner med at kommunen må vente seg mye opprydningsarbeid de neste dagene.

– Det blir nok en del feiing, og utbedring av avløp. Vi har også en varslingstjeneste på kommunens hjemmesider, jeg regner med at vi har fått en del henvendelser der, sier Helle.