Næringsliv på talentjakt

Over hele landet arrangeres det utdanningsmesser der videregående elever møter representanter for de havbaserte næringene.

Ungdom møter næringsliv på Høgskolen i Ålesund. Ocean talent camp

VIDEO: Skoleelever og næringsliv møttes i Ålesund i dag. Noen oppdaget at hjemfylket kan tilby interessante jobber. Foto/redigering: Frode Berg.

Se hele saken i videoen over.

I dag var nesten 2.000 elever på Ocean Talent Camp i Ålesund, og flere fikk øynene opp for at de ikke trenge å reise ut av fylket for å få interessante jobber.

Nesten to-tusen elever fra videregående skoler i Møre og Romsdal inn på Høgskolen i Ålesund for å starte jakten på framtidas arbeidsplass.

De norske såkalte havbaserte næringene vil vise at de har gode arbeidsplasser å tilby, selv om noen av bedriftene kjemper i motvind akkurat nå.

To av elevene som tok turen på utdanningsmessen var Ane Espeseth, og Andre Storhaug, begge elever ved Fagerlia videregående skole.

– Det var interessant å se hvilke utdanninger folk har tatt for å få ulike jobber. Jeg ser nå at det er mange muligheter som jeg ikke har tenkt over både her i Møre og Romsdal og ellers, sier Espeseth.

Storhaug er enig.

– Jeg føler at jeg har fått innsikt i hva de ulike bedriftene driver med, og hvilke muligheter jeg har både for jobb og utdanning her i regionen, sier han.