NRK Meny
Normal

Næringsliv på talentjakt

Over hele landet arrangeres det utdanningsmesser der videregående elever møter representanter for de havbaserte næringene.

Ungdom møter næringsliv på Høgskolen i Ålesund. Ocean talent camp

VIDEO: Skoleelever og næringsliv møttes i Ålesund i dag. Noen oppdaget at hjemfylket kan tilby interessante jobber. Foto/redigering: Frode Berg.

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Se hele saken i videoen over.

I dag var nesten 2.000 elever på Ocean Talent Camp i Ålesund, og flere fikk øynene opp for at de ikke trenge å reise ut av fylket for å få interessante jobber.

Nesten to-tusen elever fra videregående skoler i Møre og Romsdal inn på Høgskolen i Ålesund for å starte jakten på framtidas arbeidsplass.

De norske såkalte havbaserte næringene vil vise at de har gode arbeidsplasser å tilby, selv om noen av bedriftene kjemper i motvind akkurat nå.

To av elevene som tok turen på utdanningsmessen var Ane Espeseth, og Andre Storhaug, begge elever ved Fagerlia videregående skole.

– Det var interessant å se hvilke utdanninger folk har tatt for å få ulike jobber. Jeg ser nå at det er mange muligheter som jeg ikke har tenkt over både her i Møre og Romsdal og ellers, sier Espeseth.

Storhaug er enig.

– Jeg føler at jeg har fått innsikt i hva de ulike bedriftene driver med, og hvilke muligheter jeg har både for jobb og utdanning her i regionen, sier han.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.