Hopp til innhold
Langevåg kirke i solskinn
Foto: HÅVARD JANGAARD STRAND / NRK

Møre bispedømme

Oppsummert

Møre bispedømme er et bispedømme i Den norske kirke som omfatter menighetene i Møre og Romsdal, med Molde domkirke som bispesete. Det er delt i 7 prostier, 32 kirkelige fellesråd og 97 sogn. Ingeborg Midttømme er biskop.

  • Ekstra støtte til låginntektsfamiliar

    Den norske kyrkja får meir enn fire ekstra millionar frå regjeringa. Pengane skal gå til arrangement, matposar og julegåver til vanskelegstilte i advent, jul og nyttår.

    Kyrkjerådsdirektøren fortel at Kyrkjerådet vil fordele tilskotet ut til 25 kyrkjeleg fellesråd. Fellesråda som får pengar er vald på bakgrunn av storleik og statistikk om born i familiar med vedvarande fattigdom i kommunen. Det kyrkjelege fellesrådet i Ålesund er blant dei som får støtte.

  • Disse er valgt til Kirkemøtet

    Nå er det klart hvem som er valgt til å sitte i bispedømmeråd og Kirkemøtet fra 2024 til 2027. Kirkemøtet er Den norske kirkes øverste demokratiske organ. Dette er medlemmene i Møre og Romsdal:

    Therese Kristin Utgård Aas (Åpen folkekirke), Amalie Valde Berge (Nominasjonskomiteens liste), Arnt Ove Tenfjord (Frimodig kyrkje), Olav Myklebust (Åpen folkekirke), Knut Støbakk (Nominasjonskomiteens liste), Laila Terese Alendal (Bønnelista), Ole Kristian Gundersen (Åpen folkekirke), Arne Moltubak (sokneprest, Ørsta), Magnus Moksnes Myhre (domkantor, Molde) og biskop Ingeborg Midttømme.

  • Kan ikke forskjellsbehandle

    Bispedømmet har i dag bestemt at bispedømmene ikke kan forskjellsbehandle personer som lever med en av samme kjønn ved ansettelser.

    Forslaget ble vedtatt med stemmetallene 86–24.

    Det skriver Vårt Land.

    Gard Sandaker-Nilsen som er leder av Åpen folkekekirke sier dette er helt nødvendig for at kirka skal være en god og ansvarlig arbeidsgiver for alle ansatte.

  • Inviterer til mangfaldsgudsteneste for første gong

    I helga skal kyrkja i Sula arrangere mangfaldsgudsteneste for første gong.

    – Vi er glad og stolt over at soknerådet sa ja til dette. Vi skal feire mangfaldet i samfunnet, og vi skal stille spørsmålet: Er kyrkja for alle?, seier sokneprest Anders Barstad i ei pressemelding.

    Dei håper også at mangfaldsgudstenestene skal bli meir regelmessige.

  • Seier likevel nei til å spørje prestar om samlivsform

    Med 6 mot 4 stemmer sa Møre bispedømme likevel nei til å spørje om samlivet til prestar.

    I forslaget til vedtak ba adminstrasjonen om at bispedømmerådet opna for å kunne stille slike spørsmål.

    Forslaget har vekt reaksjonar og er ikkje i tråd med fleirtalet i bispedømmerådet.

    Therese Utgård Aas i Åpen folkekirke seier saka skuggar for evangeliet.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL