Hopp til innhold
Moldejazz 2021
Foto: Tore Ellingseter / NRK

Moldejazz

Oppsummert

Moldejazz blir avholdt hvert år i uke 29 i Molde by. Festivalen ble startet i 1961.

 • Festivalsjef seier opp

  Festivalsjef Mariann Bjørnelv fråtrer stillinga si i Moldejazz. Bjørnelv har vore tilsett som festivalsjef sidan 1.mars 2021, men har no valt å seie opp. Cecilie Nogva har vore konstituert i stillinga i fleire månader.

  Mariann Bjørnelv, festivalsjef i Moldejazz
  Foto: Roar Strøm
 • Mollestad til Moldejazz i 2023

  Gitarist og komponist Hedvig Mollestad frå Ålesund blir «Artist in Residence» for neste års Moldejazz. Det opplyser festivalleiinga på ein pressekonferanse.

  – Det er først og fremst ein massiv og inspirerande utfordring, i tillegg til ei enorm ære. Å få boltre seg i ei heil veke med gamle, nye, små og kjempestore prosjekt på ein så viktig og profesjonell arena er i sanning ein draum som blir verkeleg, seier Mollestad.

  Den 63. utgåva av Moldejazz blir arrangert 17.–22. juli 2023.

  Hedvig Mollestad vant Edvard-prisen i kategorien "Åpen klasse" for platen "Ekhidna".
  Foto: Mari Aftret Mørtvedt / NRK
 • Waldemar Fiske fikk Årets Jazzstipendiat

  Nordmøringen Trygve Waldemar Fiske fikk Årets Jazzstipendiat under Moldejazz i dag. Waldemar Fiske fikk stipendet for sitt prosjekt med arbeidstittel «Fire is the fuel». Prosjektet er et bestillingsverk for Trondheim Jazzorkester, som skal presenteres på festivalen neste år. – Veldig stort, sier Waldemar Fiske til NRK.

 • Moldejazz må avlyse konserter

  Moldejazz må nå avlyse konserter. Hovedartist John Zorn kommer ikke til Moldejazz på grunn av sykdom. Artist Emma-Jean Thackray kommer seg ikke til byen på grunn av flyforsinkelser fra London, og kveldens konsert må derfor avlyses. Billettkjøpere til avlyst og flyttet konsert vil bli kontaktet, og avlyste konserter refunderes.

 • Avlyser konserter på Moldejazz

  Hovedartist John Zorn kommer ikke til Moldejazz likevel på grunn av sykdom. Emma-Jean Thackray kommer seg ikke til byen på grunn av flyforsinkelser fra London, og kveldens konsert må derfor avlyses. Det skriver Moldejazz i en pressemelding.

  Det er også noen endringer som vil skje med andre konserter. Billettkjøpere til avlyst og flyttet konsert vil bli kontaktet, og avlyste konserter refunderes.

17.juli inviterte Moldejazz eldre til Gulljazz. Det baud på magiske opplevingar for eit godt vaksent publikum.
Statsmeteorolog John Smiths melder dårlig vær for Moldejazz