Moldejazz 2019
Foto: Tore Ellingseter / NRK

Moldejazz

Oppsummert

Moldejazz blir avholdt hvert år i uke 29 i Molde by. Den er Europas nest eldste jazzfestival, og ble startet i 1961.

 • Støtte til festivalar

  Ordførar Torgeir Dahl er uroa over at Moldejazz taper 1,7 millionar kroner etter at Knutepunktordninga som gir statleg støtte til ulike festivalar blei fjerna. Men kulturminister Trine Skei Grande åtvara mot at Moldejazz skulle bli ein post på statsbudsjettet. Ho meiner regjeringa må finne nye måtar å løyse den statlege støtta til festivalar rundt om i landet på.

  Moldejazz 2019
  Foto: Tore Ellingseter / NRK
 • Positiv til jazzsenter

  Kulturminister Trine Skei Grande er positiv til at Molde jobber videre med å bli et nasjonalt dokumentasjonssenter for jazz. Hun legger ikke skjul på at Molde konkurrerer med andre jazzbyer, men at de har en fordel med å lansere ideen. – Nå har jeg gitt dem noen råd på hvordan de kan jobbe videre, sier Skei Grande.

 • Invitert til å opne

  Moldeordførar Torgeir Dahl (H) inviterte onsdag føremiddag kulturminister Trine Skei Grande (V) til å opne jazzfestivalen neste år. Festivalen neste år er den 60. i rekkja. Statsråden er på besøk i Molde i dag. Skei Grande seier ho takkar ja til invitasjonen, og seier Moldejazz er ein viktig festival i Noreg.

  Kulturministeren i Molde
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • – Rasisme har dårlige kår i Molde

  Forfatteren Edvard Hoem som åpna årets jazzfestival tror festivalen gjennom nesten 60 år bidrar til økt toleranse i Molde. Siden 1961 har musikere fra hele verden besøkt jazzbyen og stadig flere har lytta til stemmene og musikken som har vært på besøk i Molde. – Jeg håper det fører til et større vidsyn og jeg er sikker på at rasisme har dårlige kår i Molde, sier Edvard Hoem.

  Edvard Hoem
  Foto: Roar Strøm / NRK
 • – Høgdepunkt på rekke og rad

  Festivalsjef Hans-Olav Solli er strålande fornøgd etter årets Moldejazz og seier dei har hatt kunstnariske høgdepunkt på rekke og rad. Dei økonomiske resultata jobbar dei framleis med, men Solli meiner dei vil vere positive. Det er viktig for oss å ha eit godt grunnlag før neste års jubileumsfestival, seier Solli.

  Hans-Olav Solli - festivalsjef Moldejazz
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
17.juli inviterte Moldejazz eldre til Gulljazz. Det baud på magiske opplevingar for eit godt vaksent publikum.
Statsmeteorolog John Smiths melder dårlig vær for Moldejazz