NRK Meny
Moldejazz 2016
Foto: Terje Reite / NRK

Moldejazz

Oppsummert

Moldejazz blir avholdt hvert år i uke 29 i Molde by. Den er Europas nest eldste jazzfestival, og ble startet i 1961.

 • Nergaard med Morgengry-konserten

  Silje Nergaard skal stå for den tradisjonelle Morgengry-konserten «Break of Day in Molde» under årets Moldejazz. Morgengry-konserten blir fredag 20.juli., og det er 10.året denne gratiskonserten blir arrangert. Nergaard var med i Moldejazz første gang i 1983. Siden var hun et av hovednavnene på Romsdalsmuseet i 2007, og en gjesteopptreden under festivalen i 2015.

 • Flere toppnavn til Moldejazz

  Flere internasjonale toppnavn er klare for årets Moldejazz. R+R=Now med Robert Glasper og Terrace Martin gjør sin første og eneste Norgeskonsert. De to har samarbeidet med blant andre Quincy Jones, Kendrick Lamar og Kanye West. Bassisten Stanley Clarke som besøkte Molde med Return to Forever for 46 år siden, vender tilbake. I tillegg får publikum oppleve Allison Miller’s Boom Tic Boom, Iiro Rantala/Ulf Wakenius, Matana Roberts, The Big Yes!, Four Brothers og Knut Reiersrud Band.

 • Viktig dag for Moldejazz

  Det er venta at Musikkutvalget for arrangør- og festivalstøtte torsdag gir sitt svar på kor mykje pengar Moldejazz får for 2018. Moldejazz får om lag 11 millionar kroner i året i støtte frå stat, fylke og kommune. Jazzfestivalen har gjennom fleire år fått ekstra støtte ved å ha ein knutepunktfunksjon for jazzmusikk, men denne ordninga er avvikla.

  Karin Krog på Moldejazz i 2000
  Foto: Vidar Ruud, Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Nye artister til Moldejazz

  Ingebjørg Bratland og Adam Douglas er klar for Moldejazz neste sommer. Bratland skal holde konsert i Molde Domkirke, mens Stjernekamp-vinner Adam Douglas spiller opp i Alexandraparken.

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Statsmeteorolog John Smiths melder dårlig vær for Moldejazz