Moldejazz 2019
Foto: Tore Ellingseter / NRK

Moldejazz

Oppsummert

Moldejazz blir avholdt hvert år i uke 29 i Molde by. Den er Europas nest eldste jazzfestival, og ble startet i 1961.

 • Charles Lloyd tilbake til Moldejazz

  Saksofonlegenden Charles Lloyd kommer tilbake til Moldejazz. Det melder festivalen i ei pressemelding. Forrige gang saksofonisten spilte på festivalen var i 1966. Festivalen omtaler artisten som en av jazzens største nålevende stjerner med en unik tilstedeværelse.

 • Skal opptre på Moldejazz

  Astrid S, Emilie Nicolas og Bendik er klare for Moldejazz. De skal opptre på Romsdalsmuseet fredag 17. juli. Emilie Nicolas har vært på Moldejazz før, en utsolgt klubbnatt på Plassen i 2015. Astrid S og Bendik får begge sin Moldejazz-debut i 2020.

  Astrid Smeplass
  Foto: Kaja Marie Andreassen / NRK
 • Artister til Moldejazz

  Moldejazz presenterte i formiddag de første artistene til neste års festival som er den sekstiende i rekken.

  Blant artistene som kommer er John McLaughlin & the 4th Dimension, Joel Ross og Cecile McLorin Salvant, som var med i Woman to woman prosjektet i 2017. Også supergruppa Out of land kommer til Molde neste år.

  Det samme gjelder saksofonisten og komponisten John Zorn fra New York, han har også med seg gitaristen Julian Lage og bassist Jorge Roeder.

  Blant de norske artistene finner vi Ola Kvernberg, Ellen Andrea Wang og bandet TORA, med Tora Dahle Aagård.

  Moldejazz - artistslepp
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK
 • Støtte til festivalar

  Ordførar Torgeir Dahl er uroa over at Moldejazz taper 1,7 millionar kroner etter at Knutepunktordninga som gir statleg støtte til ulike festivalar blei fjerna. Men kulturminister Trine Skei Grande åtvara mot at Moldejazz skulle bli ein post på statsbudsjettet. Ho meiner regjeringa må finne nye måtar å løyse den statlege støtta til festivalar rundt om i landet på.

  Moldejazz 2019
  Foto: Tore Ellingseter / NRK
 • Positiv til jazzsenter

  Kulturminister Trine Skei Grande er positiv til at Molde jobber videre med å bli et nasjonalt dokumentasjonssenter for jazz. Hun legger ikke skjul på at Molde konkurrerer med andre jazzbyer, men at de har en fordel med å lansere ideen. – Nå har jeg gitt dem noen råd på hvordan de kan jobbe videre, sier Skei Grande.

17.juli inviterte Moldejazz eldre til Gulljazz. Det baud på magiske opplevingar for eit godt vaksent publikum.
Statsmeteorolog John Smiths melder dårlig vær for Moldejazz