NRK Meny
Moldejazz 2016
Foto: Terje Reite / NRK

Moldejazz

Oppsummert

Moldejazz blir avholdt hvert år i uke 29 i Molde by. Den er Europas nest eldste jazzfestival, og ble startet i 1961.

 • Viktig dag for Moldejazz

  Det er venta at Musikkutvalget for arrangør- og festivalstøtte torsdag gir sitt svar på kor mykje pengar Moldejazz får for 2018. Moldejazz får om lag 11 millionar kroner i året i støtte frå stat, fylke og kommune. Jazzfestivalen har gjennom fleire år fått ekstra støtte ved å ha ein knutepunktfunksjon for jazzmusikk, men denne ordninga er avvikla.

  Karin Krog på Moldejazz i 2000
  Foto: Vidar Ruud, Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Nye artister til Moldejazz

  Ingebjørg Bratland og Adam Douglas er klar for Moldejazz neste sommer. Bratland skal holde konsert i Molde Domkirke, mens Stjernekamp-vinner Adam Douglas spiller opp i Alexandraparken.

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Ny styreleiar for Moldejazz

  Stein Berg Oshaug er ny styreleiar for Moldejazz. Oshaug er utdanna sivilingeniør og er sjef for Oshaug metall i Molde. Han er kjend for sitt breie samfunnsengasjement.

  Stein Berg Oshaug
  Foto: Frode Berg / NRK
 • Tidenes Moldejazz

  – Det sies at det er en av de beste festivalene i Moldejazz-historien og det tror jeg faktisk er sant, sier Festivalsjef Hans Olav Solli etter teppefallet for årets Moldejazz. Han forteller at festivalen både praktisk og gjennomføringsmessig har gått helt prikkfritt, og peker på balansen mellom kjernefestivalen og folkefesten som bakgrunn for festivalsuksessen.

  Moldejazz 2017
  Foto: Malin Kjellstadli Korsnes / NRK
 • Årets JazzZtipendiat

  Petter Kraft, Tomas Järmyr og Oscar Grönberg er tildelt årets JazzZtipendiat fra Sparebank1 SMN, for prosjektet «Trondheim Jazzorkester og The MaxX». Dette er den viktigste jazzprisen her i landet, og en av Norges største musikkpriser – med en økonomisk ramme på en million kroner. De tre svenskfødte musikerne har vært en del av jazzmiljøet i Trondheim i om lag 10 år.

  Petter Kraft, Tomas Järmyr og Oscar Grönberg
  Foto: Tore Ellingseter / NRK
Statsmeteorolog John Smiths melder dårlig vær for Moldejazz