Hopp til innhold

Ane Bruns musikk blir teater

Våren 2021 blir det premiere og artisten er allerede i gang med å oversette låtene til dialekten som ligger hjerte hennes nærmest.

Ane Brun

– I det du skriver på norsk stikker orda ut ifra papiret på en annen måte, sier Ane Brun.

Foto: Robert Rønning / NRK

– Å oversette mine egne tekster er litt som å møte meg selv i døra. Det er veldig gøy, sier Ane Brun.

Den internasjonale stjernen har reist hjem for å spille på Moldejazz, men hun hadde flere nyheter med til Molde. På en kafé i hjembyen kunne Ane avsløre at menneskene og historiene fra musikken hennes skal bli levende på teaterscenen.

– Det skal skapes en forestilling rundt min musikk. Det føles veldig spennende, sier Ane.

Oversetter til sitt hjertespråk

Det er Teatret Vårt i Molde som skal lage den nye forestillingen. Regissør og manusforfatter, Nina Wester, kan velge fritt i Ane Bruns store repertoar.

Ane Bruns musikk i ny forestilling

På Moldejazz fortalte Ane Brun om musikalplanene sammen med teatersjef på Teatret Vårt, Kristian Lykkeslet Strømskog.

Foto: Pål Kristian Lindseth / NRK

Allerede er det plukket ut en hel del låter og Ane har begynt arbeidet med å oversette de engelske tekstene. For forestillingen og sangene skal være på artistens egen dialekt.

– Moldedialekten er veldig musikalsk. Jeg unngikk lenge å skrive på norsk. Jeg fikk det liksom ikke til, bokmål lå så langt fra hjertet mitt. Men da prøvde jeg å skrive på moldedialekt løsna det, sier Ane.

Det aller meste av musikken sin har Ane skrevet på engelsk. Hun liker godt det engelske språket, liker å fordype seg i språk og grave etter formuleringer.

– Men i det du skriver på norsk stikker orda ut ifra papiret på en annen måte. Jeg har lenge hatt lyst til å oversette flere av tekstene mine og dette ble en fantastisk anledning, sier Ane.

Hemmelig tittel

Billettsalget åpner ikke før det blir mer avklaring rundt koronareglene for kulturarrangementer. Premieren skal være 6. mars 2021 og skal turnere rundt i hele Møre og Romsdal.

Hva tittelen på forestillingen skal være, vil de ikke avsløre ennå, men sjefen på Teatret Vårt, Kristian Lykkeslet Strømskag, håper forestillingen vil appellere bredt.

– For oss er dette en storsatsing og vi håper forestillingen når langt ut over vårt vanlige publikum. Vi håper å nå et ungt publikum, men også alle musikkinteresserte, sier Strømskog.