Hopp til innhold
Kjell Inge Røkke
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kjell Inge Røkke

 • Aker-sjef: – Synd for Norge at Røkke flytter

  Aker-sjef Øyvind Eriksen uttaler seg for første gang om at Kjell Inge Røkke flytter til Sveits.

  – For Aker er det «business as usual», for Norge er det veldig synd at eiere flytter ut landet, sier han til NRK.

 • LO-lederen: – Røkke fyller frakkefóret med penger og rømmer landet

  Kjell Inge Røkke har utmerket seg som en viktig industribygger, som har vært opptatt av arbeidsplasser og fellesskap. Desto mer skuffende er det da at Røkke på sine gamle dager ser det som sin viktigste oppgave å fylle frakkefóret med mest mulig penger å rømme landet. Sveitseren Røkke har valgt å rive ned industribyggeren Røkke, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

  – Det som har gjort ham rik vender han nå ryggen. Heldigvis får ikke Røkke tatt med seg hverken fisken, oljen eller alle de flinke arbeidsfolka, som har sørget for rikdommen han nå ikke vil dele, sier Følsvik.

  Røkke ønsker ikke å kommentere saken utover redegjørelsen han la ut tidligere denne uken.

 • Arbeiderpartiet vil vurdere å endre skatteregel

  Hadja Tajik sier at Arbeiderpartiet vil vurdere å endre skatteregelen som gjør at du ikke behøver å betale skatt etter å ha bodd i utlandet i fem år. Tajik sier det kan være aktuelt å endre regelen slik at man må bo lenger i utlandet for å slippe å betale skatt. – For eksempel så kan det være aktuelt å se på flere antall år, kanskje 10 eller 15 år Dette må vi vurdere, sier hun. Tajik sier at Arbeiderpartiet også må vurdere om en eventuell ny skatteregel skal ha tilbakevirkende kraft.

 • Tajik overrasket over Røkke-flytting

  – Jeg må innrømme at denne nyheten overrasket meg. Kjell Inge Røkke er Norges rikeste mann, og annonserer nå at han er ferdig som bidragsyter til det norske fellesskapet, sier stortingsrepresentant Hadia Tajik (Ap) til NRK.

  Aker-eieren Kjell Inge Røkke kunngjorde tidligere i dag at han flytter fra Asker til Lugano i Sveits. Tajik understreker at Røkke selv bestemmer hvor han vil bosette seg.

  – Men dette aktualiserer definitivt debatten om regelverket rundt skattefri realisering av kapitalgevinster etter 5 år i utlandet, sier hun.

  Hadia Tajik
  Foto: Ksenia Novikova / NRK
 • Skatteprofessor: – Dersom Røkke bur ute i fem år, blir han i praksis skattefri

  Forretningsmannen og Aker-eigaren Kjell Inge Røkke flytter frå Asker til Lugano i Sveits. Det melder Røkke sjølv i dag.

  Skatteprofessor Guttorm Schjelderup ved NHH meiner det er nærliggande å tru at Røkke melder flytting no for å unngå å betale skatt på dei verdiane han har opparbeidd seg.

  – Dersom han bur ute i fem år, blir han i praksis skattefri. Så veit nok Røkke at det blir jobba med å tette dette skatteholet, slik at ein må vere utflytta i langt meir enn fem år. Difor er det gunstig å flytte ut no.

  Han trur fleire rikingar kan kome til å gjere som Røkke.

  – Mange som har stor formue er klar over at det blir jobba med å tette femårsregelen, slik at det blir vanskelegare å flytte ut. For dei som vurderer dette, er det no eller aldri.

  Guttorm Schelderup
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB