NRK Meny
Kjell Inge Røkke
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kjell Inge Røkke

 • Røkkes formue større enn noensinne

  Investoren Kjell Inge Røkkes formue har passert 30 milliarder kroner. Dermed er han rikere enn han noensinne har vært. Oljeprisene stiger og det samme gjør aksjekursene i Aker BP. Det er grunnen til at Kjell Inge Røkkes formue nå når nye høyder og investoren er nok en gang blant landets rikeste, skriver Aftenposten.

  Kjell Inge Røkke
  Foto: Odd Iversen / NRK
 • Røkke oppretter nytt boligselskap

  Kjell Inge Røkkes Aker har inngått en avtale med John Fredriksens Geveran Trading og Joh Johannson Eiendom om å etablere et eiendomsutviklingsselskap, skriver NTB. Det nye selskapet får navnet FP Bolig, går det fram av en børsmelding fra Aker ASA mandag ettermiddag. Om ti år er det ventet at selskapet vil utvikle rundt 80.000 kvadratmeter boligeiendommer, tilsvarende om lag 1.000 leiligheter, på tre eiendomsområder.

  Kjell Inge Røkke under åpningen av Skulpturparken i Akerkvartalet, hovedkontoret til Aker på Fornebu.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Greenpeace vil stanse Røkke

  Miljøorganisasjonen Greenpeace melder i et nyhetsbrev at de ønsker å stanse det industrielle krillfisket i havområdet ved Antarktis. Kravet gjelder de sårbare områdene inn til 30 kilometer fra land. Årsaken skal være dyrelivet som lever av krillen. De trekker spesielt frem Kjell Inge Røkkes Aker BioMarine, som har krillkonsesjon i området. Stig Remøys Rimfrost fisker også krill i Antarktis, og har nå søkt på den nye lisensen for mer krillfangst.

  Antarktis dyreliv
  Foto: Eitan Abramovich / AFP
 • Striden om Aker-bok fortsetter

  Styreleder og hovedeier av Aker, Kjell Inge Røkke, klarte ikke å stanse Henrik Langelands bok om selskapet. Nå har Røkke svart med å legge bokmanuset gratis ut på nettet, melder VG.