Hopp til innhold
Kjell Inge Røkke
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kjell Inge Røkke

 • Har avtalt levering om Røkkeskip

  Vard og Rev Ocean har blitt samde om leveringa av fartøyet Rev Ocean. Det er Kjell Inge Røkke som eig skipet. I ei pressemelding skriv selskapet at skipet skal forlengast med 12 meter, i tillegg til at det skal gjerast andre utbetringar.

  Dette skal gi meir plass til forsking i fartøyets hovudhangar. Skipet skal vere både yacht og forskingsfartøy. Vard ventar å levere skipet i 2025. Dette er fem år seinare enn først planlagt.

 • Røkkes superyacht bygges om

  Forskningsskipet REV Ocean bygges nå om ved verftsgruppen Vards anlegg i Søvika utenfor Ålesund, skriver E24. Det er Kjell Inge Røkke som eier yachten. Ifølge E24, skal den 183 meter lange yachten forlenges, trolig tolv meter. I tillegg skal aluminium erstatte stål.

  Skipet skulle egentlig vært ferdig i 2020, men uenigheter mellom Kjell Inge Røkke og verftet, førte til to år med lite arbeid. REV Ocean skal brukes i chartervirksomhet for betalende gjester, og som forskningsskip.

 • Kjell Inge Røkke tok ut 800 millioner i utbytte

  Slik han har hatt for vane i mange år tok den Sveits-baserte milliardæren ut nok en stor sum fra The Resource Group (TRG) i fjor, ifølge Dagens Næringsliv.

  I 2021 tok Røkke ut en halv milliard kroner i utbytte, etter å ha avstått fra å ta noe som helst i 2020. Det foreløpige toppåret for utbetalinger var i 2019, da Røkke først tok ut 614 millioner kroner i ordinært utbytte, fulgt av et ekstraordinært utbytte på 681 millioner kroner, til sammen 1,3 milliarder kroner.

  Det ferske årsregnskapet for 2022 viser at det er tatt ut et ordinært utbytte på 400 millioner kroner og et tilleggsutbytte på 473 millioner kroner – til sammen godt over 800 millioner kroner.

  Med de over 800 nye millionene i utbytte har industribygger Kjell Inge Røkke hentet ut rundt syv milliarder kroner i utbytte fra sitt toppselskap.

 • Røkke selger Molde-leilighet

  Kjell Inge Røkke selger en av sine to leiligheter i Molde, melder DN. Prislappen på den 253 kvadratmeter store leiligheten er 15 millioner kroner.

  Leiligheten som ligger ute for salg, har utsikt mot fjellene, sjøen og Aker Stadion.

  Ifølge Dagens Næringsliv ga Røkke selv 7,5 millioner kroner for leiligheten tilbake i 2004.

  Røkke er for tiden registrert bosatt i Lugano i Sveits på adressen til leilighetshotellet «Collina d'Oro».

  (NTB)

 • Ber om at Røkke-saken gjenåpnes

  Jan Erik «Jannik» Iversen er dømt til et år og åtte måneders fengsel for forsøk på utpressing av Kjell Inge Røkke. Han nekter for å ha gjort noe straffbart. Nå har han begjært saken gjenåpnet. Det skriver Nettavisen.

  Iversen leverte begjæringen få dager før jul og er forespeilet en behandlingstid på 8–9 måneder, ifølge avisen.

  Advokat John Christian Elden bekrefter overfor Nettavisen at han fortsatt representerer Røkke.

  – Røkke har ingen merknader til at saken begjæres gjenåpnet. Han hadde ikke erstatningskrav og ikke bistandsadvokat. Dette er en sak mellom Iversen og politiet i Oslo. Røkke er en borger med vitneplikt og vil selvsagt svare Gjenopptakelseskommisjonen dersom de måtte ha noen spørsmål. Det har de så langt ikke hatt, skriver han til Nettavisen.

  Lagmannsretten har tidligere nektet å behandle anken til Iversen.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL