Kjell Inge Røkke
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kjell Inge Røkke

 • Røkkes superyacht forsinket

  Kjell Inge Røkkes kombinerte forskningsskip og luksusyacht «Rev Ocean» skulle egentlig vært på sitt første tokt nå. Men byggeproblemer har ført til massive forsinkelser for milliardærens prestisjeprosjekt. Ifølge Dagens Næringsliv er yachten opptil fem år forsinket. Skipet skulle egentlig vært levert fra Vard Groups verft i fjor. Til avisen sier Rev Ocean håper at de håper at verftet fortsatt kan hente inn noe av den tapte tiden. Nå venter selskapet på en oppdatering fra Vard med en ny fremdriftsplan og tidslinje.

  Dronegrab av REV Ocean
  Foto: REV Ocean
 • Koronahjelp ga pluss

  Philly Shipyard, basert i Philadelphia i USA, lå an til solid underskudd i første kvartal, men ble reddet av statlig koronahjelp. Verftet er notert på Oslo Børs og kontrolleres av Kjell Inge Røkke og selskapet Aker Capital. Den amerikanske krisepakken som i mars ble vedtatt i Kongressen for å møte koronakrisen ga verftet anledning til å søke om tilbakebetaling av skatt fra tidligere år, skriver Dagens Næringsliv.

  Kjell Inge Røkke
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Dropper høyhus på 250 meter

  Kjell Inge Røkkes selskap REV Ocean skroter planene om å bygge et rekordhøyt høyhus. – Motstanden var for stor. Norge er ikke modent for det, sier REV-leder Nina Jensen, til Fiskeribladet. Hun legger til at de ikke vil bygge huset 250 meter høyt, men vil opprettholde kvadratmeterplanene på 60-80.000 kvadratmeter.

  Illustrasjon av Røkkes blå tårn på Fornebu
  Foto: FP Eiendom