Hopp til innhold

Luksusyachten til Røkke skal være klar til tokt i 2026

Luksusyatchen og forskningsskipet REV Ocean, finansiert av Kjell Inge Røkke, skal være klar til å seile om tre år - etter flere års forsinkelser.

Rev Ocean

UNDER BYGGING: Vard i Brattvåg på Sunnmøre har i flere år jobbet med det storstilte skipet. Nå skal det være klart til levering i 2025. (Arkivbilde fra 2022)

Foto: Roar Strøm / NRK

Det har tatt flere år lengre enn planlagt å ferdigstille superskipet til milliardæren. Allerede i 2021 skulle det ha vært på tokt.

Nå skriver REV Ocean at skipet skal være klart til levering februar 2025, og klar til å seile for fullt i fjerde kvartal av 2026.

– Vi venter spent på levering av dette unike forsknings- og ekspedisjonsfartøyet, skriver selskapet.

Det er Vard i Brattvåg på Sunnmøre som ferdigstiller luksusyatchen. Den skal forlenges med 12 meter, i tillegg til at det skal gjøres andre utbedringer.

– Dette vil også gi mer plass og økt vitenskapelig kapasitet i fartøyets hovedhangar, skriver selskapet.

Les også Luksusyachten til 4,2 milliardar kroner skal berge havet

Dronegrab av REV Ocean

Hvilket skip er dette egentlig, spør du?

Rev Ocean
Foto: Roar Strøm / NRK

Nina Jensen er utdannet marinbiolog, og lederen av forsknings- og ekspedisjonsskipet REV Ocean. Hun er tidligere generalsekretær i WWF Verdens naturfond.

– Vi vil ha unge og uetablerte forskere hit som kan hjelpe til med å finne løsninger som kan berge havet. Her blir det gratis å komme om bord for å forske, sa Jensen i februar 2020.

Les også Røkkes nye superskip har fått sin første partner

Illustrasjon av forskningsskipet Rev