Hopp til innhold

- Flaut at ingen sentral Ap-politiker kom til sykehusdemonstrasjonen

Leder i Molde Arbeiderparti, Sidsel Rykhus, er flau over at ingen sentral arbeiderpartipolitiker møtte til demonstrasjonen i Molde i dag.

Sjukehus demonstrasjon Molde

Svært mange var møtt fram til sykehusdemonstrasjon i Molde tirsdag kveld.

Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I kveld var det storstilt markering for bygging av nytt sykehus i Molde. Arrangørene ønsket at sentrale politikere skulle komme til Molde i kveld. Noen kom, men de sentrale politikerne i Arbeiderpartiet glimret med sitt fravær. Lederen i Molde Arbeiderparti blir flau over dette.

Sidsel Rykhus

Sidsel Rykhus føler seg flau over sitt eget parti, Arbeiderpartiet.

Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK

– Dette gjør meg flau. Det er en stor skam at det ikke er noen fra Arbeiderpartiet her. Det er skikkelig dårlig, sier Sidsel Rykhus.
Demonstrerer for sykehuset i Molde

– Jeg står her uten støtte

Sidsel Rykhus sier det gjør godt å være til stede og se hvor mange som støtter planene for nytt sykehus i Molde. Men hun er like oppgitt over den manglende støtten fra eget parti.

– Det er veldig bra å være her og se engasjementet i Molde. Jeg er veldig takknemlig for de andre partiene som stiller her i dag. Og jeg er fortsatt utrolig skuffa og lei meg over at jeg står her uten støtte fra det sentrale arbeiderpartiet, sier Sidsel Rykhus.

Høyre ønsker nytt sykehus i Molde

En av de sentrale politikerne som stilte opp i Molde i dag, var Bent Høie fra Høyre. Han lovte at Høyre skal støtte planene om nytt sykehus i Molde.

Bent Høie

Bent Høie er helsepolitisk talsmann i Høyre. Han ønsker nytt sykehus i Molde.

Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK

Vi ønsker nytt sykehus i Molde. Vi ønsker å finne løsninger som kan gi nytt sykehus her i byen. Vi er også villige til å ta i bruk utradisjonelle løsninger for å finansiere et nytt sykehus, sier Bent Høie.

Ødeleggende prosess

Bent Høie er helsepolitisk talsmann i Høyre. Han har fulgt striden rundt sykehussaken nøye, og har ikke mye godt å si om striden.

– Prosessen har vært totalt ødeleggende. Det helseministeren har lagt opp til vil være ødeleggende for helsetilbudet i hele regionen. I realiteten har hun laget et sykehusvesen i dette fylket som er i krig med seg selv. Dette vil gå ut over pasientenes tilbud, sier Høie.

– Ville la Ap- politikerne komme med sitt budskap

Også sykehusansatt Tor Rune Aarø var svært misfornøyd med at Arbeiderpartiet ikke stilte med sentrale politikere under dagens demonstrasjon. Han sier at noe av hensikten med arrangementet i dag, var å gi disse politikerne anledning til å legge frem sine synspunkt.

Tor Rune Aarø

Tor Rune Aarø er tillitsvalgt for ansatte ved sykehuset i Molde.

Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK

– Generalsekretær Raymond Johansen har sagt at Arbeiderpartiet ikke hadde fått kommet frem med sitt budskap i saken. Vi gav dem nå anledning til å komme for å klargjøre sitt syn for å få fjernet de eventuelle misforståelsene vi hadde etter at statsråden besøkte oss. De valgte å ikke komme. De skulle få velge dagen for dette selv. De valgte å ikke komme. Det registrerer vi med undring, sier sykehusansatt Tor Rune Aarø.