NRK Meny

Demonstrerer for sykehuset i Molde

I kveld har moldenserne nok en gang gått ut i gatene for å markere at de ønsker nytt sykehus i byen.

Sykehusdemonstrasjon Molde
Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

- Innbyggerne i Romsdal og deler av Nordmøre som sokner hit, fortjener et like godt helsetilbud som resten av landet. Det har vi som ansatte et sterkt behov for å si fra om. Vi finner oss ikke i at helseministeren tåler så inderlig vel at pasienter og ansatte her skal ha uverdige kår i ti-tjue år til, sier hovedtillitsvalgt for sjukepleierne i Molde, Tor Rune Aarø.

NRK kommer med rapport fra fakkeltoget straks. Akkurat nå er det aøøeller på stedet og det er kommet flere rikspolitikere til Molde.

Arrangørene av fakkeltoget ønsker å få frem at det er stort behov for nytt sykehus i Molde.

– Pasienter og ansatte ved Molde sjukehus må få verdige forhold. Helseministeren setter 1.400 kompetansearbeidsplasser i spill, og hun vil at pasientene ved Molde sjukehus skal ha uverdige forhold i mange, mange år framover. Det kan ikke befolkningen akseptere, sier Tor Rune Aarø.

Demonstrasjon Molde
Foto: Hans Thomas Eikrem / MMS-foto

Siste video/lyd

Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.
Eit heilt spesielt forskingsprosjekt er i gang ved Runde i Herøy. Aldri før er det gjort ei så stor undersøkning med bruk av ny teknologi langs kysten for å kartlegge øko-miljøet. Målet er mellom anna å finne ut kvifor bestanden av toppskarv og lundefugl går så kraftig ned.