Vi elsker engledessert

Engledessert, vårruller og tomatsuppe er de mest populære oppskriftene på nrk.no. Nordmenn er glade i desserter og kaker. De ser i alle fall på dem på internett. Finn ut hvilke som fikk mange klikk i 2012.

Engledessert

Nr. 1: Bodil Nordjores engledessert er den mest populære oppskriften hos NRK Mat i 2012.

Foto: Mona Gundersen

Ferdige vårruller

Nr. 2: Vårruller

Foto: Ole Andreas Bø / NRK
Tomatsuppe

Nr. 3: Tomatsuppe

Foto: Ole Andreas Bø / NRK
Ostekake med lime og bringebær

Nr. 4: Ostekake med lime og bringebær

Foto: Tone G. Johannesen / NRK
Deilige snurrer med kanel og kardemomme

Nr. 5: Deilige snurrer med kanel og kardemomme

Foto: Tone G. Johannesen / NRK
Pølseform

Nr. 6: Pølseform

Foto: Ole Andreas Bø / NRK
Happy lonely chicken eller festmat for én

Nr. 7: Happy lonely chicken eller festmat for én

Foto: Tone G. Johannesen / NRK
Trio panna cotta

Nr. 8: Trio pannacotta

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Se Ti-på-topp-tabell nederst!

Bodil Nordjores engledessert er den oppskriften som har fått flest klikk på nrk.no/mat i 2012. Den ble lagt ut på nettet i forbindelse med TV-serien Matlyst med Hilde Hummelvoll som ble sendt på NRK1 høsten 2010. Men det var først i 2012 den ble ordentlig lagt merke til.

Gjengangere

Oppskrift nummer to og tre på listen har vært populære lenge. Vårrullene fra Gastronomisk Institutt var nummer tre i 2011 og nummer fire i 2010. I 2012 har de altså fortsatt oppover og ble nummer to. Tomatsuppen var helt på topp i 2011 og havnet på tredjeplass i 2012. Begge disse oppskriftene har video som viser deg hvordan du går fram for å lage rettene.

To andre oppskrifter fra Gastronomisk Institutt der Andreas Myhrvold viser hvordan maten lages er også inne på ti-på-topplisten for 2012. Det er ovnsretten pølseform og den gode fiskesuppen.

Søtt fra Lise

Lise Finckenhagen har fire oppskrifter inne på ti-på-topplisten. Det er hjemmebakst som rager høyest. Ostekake med lime og bringebær ble nummer fire og de deilige kanelsnurrene ble nummer fem.

Lise Finckenhagen har vært fast kokk i Nitimen i mange år. I høst ble hun med Hans-Petter Jacobsen til det nye programmet på NRK P1, Jacobsen på lørdag. Der lager hun mat som passer til dagens tema. Mat til den som er alene slo godt an. Happy lonely chicken ble nummer sju i 2012. Dessuten fikk sashimi av laks med soya, lime og sesam mange klikk og havnet på niendeplassen.

Førkveld

Siste episode av TV-serien Førkveld ble sendt før jul. Her har det vært matlaging med forskjellige kokker. Pascal Dupuy, som er konditor i Oslo, viste oss sine kunster og hans pannacotta i tre utgaver fikk nok treff til å ta åttendeplassen blant oppskriftene i 2012.

Munter mat

Brødrene James og Adam Price er to dansker med sans for god mat og godt humør. Da Munter mat ble vist i reprise i sommer var det mange som var inne på samlingen av oppskriftene. Ingen tvil om at det er Munter mat som er den mest populære serien når det gjelder oppskrifter.

Kjartan på radio og tv

Kjartan Skjelde er en god nummer to når det gjelder å ha mange populære oppskrifter. Han har laget mat i Førkveld på NRK1 og hatt oppskrifter i radio i flere distriktssendinger. Hans mest populære oppskrift er mors gratinerte kyllinggryte. Den kom inn som nummer tretten av alle oppskriftene i 2012.

Sunn mat

Vi ser etter sunn mat. Og oppskriftene fra Puls som ble laget til serien «To buksestørrelser ned» i 2011 har vært svært populære i 2012 også. De ligger på tredjeplass blant samlingene av oppskrifter i 2012.

Topp ti oppskrifter i 2012

  1. Engledessert fra Bodil Nordjore i Matlyst
  2. Vårruller fra Gastronomisk Institutt, med video
  3. Tomatsuppe fra Gastronomisk Institutt, med video
  4. Ostekake med lime og bringebær fra Lise Finckenhagen i Nitimen
  5. Deilige snurrer med kanel og kardemomme fra Lise Finckenhagen i Jacobsen på lørdag
  6. Pølseform fra Gastronomisk Institutt, med video
  7. Happy lonely chicken eller festmat for én fra Lise Finckenhagen i Jacobsen på lørdag
  8. Trio pannacotta fra Pascal Dupuy i Førkveld
  9. Sashimi av laks med soya, lime og sesam fra Lise Finckenhagen i Nitimen
  10. Fiskesuppe fra Gastronomisk Institutt, med video