Ostekake med lime og bringebær

Lise Finckenhagen har brukt sjokoladekjeks i bunnen av ostekaken, det er derfor den er så mørk.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Ostekake med lime og bringebær

Lise Finckenhagens ostekake med bringebær og lime er et friskt bekjentskap. Dette er en bakt ostekake. Den er ikke den enkleste, men Lise Finckenhagen synes den bakte er best.

Slik gjør du

Knus kjeksen til smuler. Bland sammen kjekssmuler, kanel og smør. Kle en liten langpanne (20 x 30 cm) eller en springform (22 cm) med bakepapir. Trykk blandingen jevnt ut i formen og stek bunnen ved 175 °C i 10 minutter.

Bruk en kjøkkenmaskin og rør osten glatt og kremet. Visp gradvis inn sukkeret ved lav hastighet. Skrap ned langs kantene, tilsett frøene fra vaniljestangen og limesaft. Rør inn eggene, ett om gangen, og rør til massen er glatt. Vend forsiktig inn bærene.
Hell fyllet over bunnen og stek kaken ved 150 °C i ca. 45 minutter. Kaken skal være litt "dissete".

Visp sammen rømme, sukker og vaniljefrø. Hell blandingen forsiktig over den varme kaken. Avkjøl kaken i kjøleskap i minst 4 timer eller natten over.

Tips

Kaken kan også bakes i større former, 24 eller 26 cm. Men da blir kaken lavere.

Ostekake med lime og bringebær
Foto: TONE G. JOHANNESEN / NRK

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen