Video Andreas Myhrvold lager vårruller - Foto: Nyhetsspiller /

Andreas Myhrvold viser deg hvordan du lager fyllet og pakker vårrullene før de friteres.

Vårruller

Ta turen innom en butikk med godt utvalg og få med deg ingrediensene til disse spreke vårrullene. Oppskriften med video får du fra kokken Andreas Myhrvold.

Slik gjør du

Glassnudlene bløtlegges i 40 minutter, avrennes og skjæres i 3 cm lengder.

Finhakk løk, hvitløk, og chili og fres dette i pannen. Tilsett kjøttdeigen og la det steke sammen. Finstrimlet spisskål og revne gulrøtter has i. Bland alt godt. Smak til med fiskesaus, soyasaus og salt. Bland inn glassnudlene. La det avkjøle.

Pisk egget lett, det skal brukes som lim på rispapiret.

Legg en skjefull med fyll i hjørnet på hvert rispapirog brett hjørnespissene over. Brett inn sidene over fyllet og rull sammen oppover mot spissen. Lim spissen og brett den ned.

Varm olje i en frityrgryte eller wok. Når oljen er varm, ca. 170 °C, legges forsiktig tre eller fire vårruller nedi, og stek til de er gyllenbrune, det tar omtrent 2 minutter. Ha en rist dekket med kjøkkenpapir stående klar. Legg vårrullene på risten til avrenning.

Legg vårrullene på en tallerken og pynt med issalat og agurk. Serveres med en bolle søt chilisaus for vårrull.

Tips

Du kan også bruke vårrull-rispapir. Disse skal fuktes, slik at de blir myke, og legges utover på et fuktig kjøkkenhåndkle, gjerne fire av gangen.

En av de som bruker oppskriftene fra NRK Mat, Solfrid Bratlie, tipser oss om at hun steker vårrullene i stekeovnen i stedet for i frityr. Vårrullene stekes sprø på 210 °C i 20-30 mnutter eller til de er gylne og sprø.

Se også: Oppskrifter med video fra Gastronomisk Institutt

Kilde: Gastronomisk Institutt

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)