Tigerreker i friske vårruller, som tartar og i saus Mesterkokken Didier Corlou lager tigerreker på flere måter til en lekker forrett.
Fersk ost med krydder Fromage frais med søtt, surt og sterkt er Didier Corlous dessert i TV-serien Spis Vietnam.
Dampet fisk i lotusblad med gurkemeiesaus Den franske kokken Dider Corlou lager mat som er en blanding av det franske og vietnamesiske kjøkken. Fisk dampes i lotusblad med finstrimlede grønnsaker.
Grillet fisk med dill og gurkemeie Cha ca kalles denne retten på vietnamesisk som består av grillet fisk, gurkemeie, galangal, hvitløk, chili og en blanding av dill og vårløk. Torsk eller laks kan gjerne brukes i cha ca.
Sprøstekt fisk med mangosalat Fisken stekes på høy varme i en panne på grill i TV-serien Spis Vietnam. Den serveres med salat av umoden mango. Den smaker syrlig, og bladene fra mangotreet smaker nesten mer mango enn mangoen.
Grillet sjøkreps Grillet sjøkreps servert med en saus av pepper, salt og limesaft. Enklere kan det nesten ikke gjøres.
Fiskesalat fra Phu Quoc Phu Quoc er en stor vietnamesisk øy, på grensen til Kambodsja. Kokk Anh Lé lager fiskesalat med råmarinert fisk av fisk fra øyas store fiskemarked.
Søte risdumplings Søtt til dessert. Boller laget av rismel fylt med bønnemos med kandiserte frukter kokes i vann og serveres med søt saus.
Kyllingsuppe med krabbeklør og nudler Vannspinat, bananblomst, chili, mynte og løk setter smak på kyllingsuppen med krabbeklør fra TV-serien Spis Vietnam.
Fiskegrateng med makaroni Fiskegratengen er ekstra god om du lager den selv. Her med fullkornmakaroni og den typen hvit fisk du foretrekker.
14 julekaker – velg dine 7 Advent nærmer seg. Da er det herlig å ha julekakene i boks. Og det er så mye godt å velge mellom. Ta deg god tid og begynn tidlig, så du beholder den gode roen og kosen. Av Ingvill Bjorland
Sitronspecier Oppskriften på sitronspecier er fra den gangen mor til konditor Mette Blomsterberg gikk på husmorskole.
Honningglasert laks med sitron Har du liten tid, og trenger en supergod middag som lager seg selv, da lager du honningglasert laks. Denne tar cirka 15 minutter og smaker som et herremåltid.
Helt rått – hjemmelaget sushi, sashimi og poke Lag sushi sammen – inviter venner og familie. Lek og le med poke, sushi og sashimi. Resultat: Imponerende godt, enkelt, sunt, og lekkert. Av Ingvill Bjorland
Biff à la Lindström Biff à la Lindström er svenskenes svar på danskenes pariserbøf. Tilbehøret er blandet inn i kjøttdeigen før biffene blir stekt. De serveres med speilegg på toppen, stekte poteter og sylteagurk. Her er brødrene Prices oppskrift.