Sprøstekt fisk med mangosalat

Skjær noen snitt i skinnet på fisken, så varmen trenger fortere inn. Mangosalaten legges ved siden av fisken, for fisken skal holde seg sprø.

Foto: Fra TV-serien Spis Vietnam / DR

Sprøstekt fisk med mangosalat

Fisken stekes på høy varme i en panne på grill i TV-serien Spis Vietnam. Den serveres med salat av umoden mango. Den smaker syrlig, og bladene fra mangotreet smaker nesten mer mango enn mangoen.

Slik gjør du

Forbered salaten ved å skrelle manogen og skjære kjøttet i lange, tynne strimler (julienne). Hakk bladene grovt og bland alt i en skål.

Varm en stor panne med olje og stek fisken sprø på den ene siden. Snu den og stek den like sprø på den andre siden. Krydre med salt og pepper.

Legg fisken på et fat og hell fiskedipsaus i mangosalaten. Rør rundt og anrett salaten rundt fisken.

Tips

*Oppskrift på fiskedipsaus finner du her:

Kilde: Fra TV-serien Spis Vietnam/DR