Vietnamesisk kyllingsalat med glassnudler

Fine salatbladet som er toppa med friske grønnsaker, kylling og nudler. Hvert blad dyppes i sterk saus rett før de spises.

Foto: SVT

Vietnamesisk kyllingsalat med glassnudler

Frisk kyllingsalat med sprø grønnsaker, masse smak og saus fra Vietnam.

Slik gjør du

Kok glassnudlene slik det står på pakka. Skrell og strimle vårløk, gulrot og agurk. Hakk mynte og koriander, og bland alt.

Rens kyllingen, og del kjøttet i mindre biter. Vask salaten, og del den i hele blader. Legg litt av grønnsakblandinga i hvert salatblad, og legg en klype nudler og noen kyllingbiter oppå.

Hvert salatblad dyppes i Nouk Cham-saus.

Nuok Cham-saus

Bland alle ingrediensene i en skål, og rør til sukkeret har løst seg opp. Det går også an å ha alt i et glass med skrulokk, og riste til sukkeret er oppløst.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen / SVT