Phu Quoc-fiskesalat

Råmarinert fisk med løk, gulrøtter, ingefær og chili legges sammen med salat, urter og revet kokos i rispapir og rulles sammen. Fiskerullen dyppes i fiskedipsaus når den spises.

Foto: Fra TV-serien Spis Vietnam / DR

Fiskesalat fra Phu Quoc

Phu Quoc er en stor vietnamesisk øy, på grensen til Kambodsja. Kokk Anh Lé lager fiskesalat med råmarinert fisk av fisk fra øyas store fiskemarked.

Slik gjør du

Tilbehør

Gjør klart tilbehøret. Legg salat og grønt ut på et fat. Anrett sausen i fire små skåler. Legg rispapir på en tallerken. Sett en dyp tallerken med vann til å dyppe rispapir i på bordet.

Marinade

Bland marinaden og la den stå klar. Fisken blandes med løk skåret i tynne ringer, gulrøtter og ingefær skåret i tynne strimler og chili i skiver. Tilsett marinaden og rør rundt. La det trekke i 3-5 minutter. Det kommer an på hvor råmarinert du vil ha fisken.

Anrett fisken på en tallerken. Du kan eventuelt drysse knuste peanøtter over.

Tilberedes ved bordet

En stor del av opplevelsen og smaken skjer ved den siste tilberedelsen ved bordet. Da lager man sin egen fiskerull med rispapir og de forskjellige typer tilbehør.

Tips

*Her får du oppskriften på fiskedipsaus:

Kilde: Fra TV-serien Spis Vietnam/DR