Slik gjør du
Legg gurkemeie, galangal, hvitløk og chili i en morter og knus det fint. Tilsett resten av ingrediensene, untatt fisken og mal det godt sammen.
Skjær fisken i terninger og ha den i en skål. Hell over krydderne og rør rundt. La det hvile mellom to og tolv timer i kjøleskap.
Nudlene legges i vann i ca. 20 minutter. Ha dem i kokende vann i ca. 5 sekunder, til de er al dente. Sil av vannet og ha dem i en stor skål.
Bland urtene sammen og legg dem på en tallerken. Ha sausen i fire skåler og la det stå klar på bordet mens fisken grilles ferdig i ca. 1-2 minutter på hver side. Fisken kan også stekes i pannen i litt olje.
Cha ca spises ved først å legge litt nudler i bunnen av en skål. Så legger man i fisk, masse dill- og vårløkblanding og fiskedipsaus.
Tips
Her finner du oppskriften på fiskedipsaus: