Grillet fisk med dill og gurkemeie

Nudler, godt marinert fisk med dill og vårløk.

Foto: Fra TV-serien Spis Vietnam / DR

Grillet fisk med dill og gurkemeie

Cha ca kalles denne retten på vietnamesisk som består av grillet fisk, gurkemeie, galangal, hvitløk, chili og en blanding av dill og vårløk. Torsk eller laks kan gjerne brukes i cha ca.

Slik gjør du

Legg gurkemeie, galangal, hvitløk og chili i en morter og knus det fint. Tilsett resten av ingrediensene, untatt fisken og mal det godt sammen.

Skjær fisken i terninger og ha den i en skål. Hell over krydderne og rør rundt. La det hvile mellom to og tolv timer i kjøleskap.

Nudlene legges i vann i ca. 20 minutter. Ha dem i kokende vann i ca. 5 sekunder, til de er al dente. Sil av vannet og ha dem i en stor skål.

Bland urtene sammen og legg dem på en tallerken. Ha sausen i fire skåler og la det stå klar på bordet mens fisken grilles ferdig i ca. 1-2 minutter på hver side. Fisken kan også stekes i pannen i litt olje.

Cha ca spises ved først å legge litt nudler i bunnen av en skål. Så legger man i fisk, masse dill- og vårløkblanding og fiskedipsaus.

Tips

Her finner du oppskriften på fiskedipsaus: Tre sauser til rispapirruller

Kilde: TV-serien Spis Vietnam/DR