Tigerreker i friske vårruller, som tartar og i saus

En forrett med tigerreker i alle rollene. Til venstre en liten kule tigerreketartar, i midten vårrull med tigerreker og til høyre sprøstekt hode med tigerrekesaus.

Foto: Fra TV-serien Spis Vietnam / DR

Tigerreker i friske vårruller, som tartar og i saus

Mesterkokken Didier Corlou lager tigerreker på flere måter til en lekker forrett.

Slik gjør du

Tigerrekene
Ta skall og hode av rekene. Press saften fra hodene i en skål. Rull hodene i mel og friter dem til de er sprø.

Skjær en kvart del av hver reke og hakk den fint til tartaren. Sett til side til senere bruk.

Kok vann og la de fire rekene koke i to minutter. Legg dem raskt over i kaldt vann. Tørk dem før de deles i to.

Friske vårruller med tigerreker
Skjær purrene i strimler på 10-12 cm. Gjem de grønne bladene til senere. Sauter dem i olivenolje med hakket sjalottløk. Tilsett smør, tamarind, korianderfrø, hvitvin og hønsefond. La det småkoke i ca. 15 minutter.

Skjær bladene i lange strimler. Dypp dem raskt i kokende vann. Mariner i olivenolje, salt, pepper og hakket koriander.

Ta et rispapir, legg perillablad, purre og marinerte purreblader på. Rull en gang. Brett inn høyre og venstre side mot midten. Legg på to halve reker med den røde siden ned. Rull rullen ferdig.

Lag de tre andre rullene på samme måte.

Tigerrekesaus
Kok alle ingrediensene sammen. Hell i fire små glass og anrett på hver sin lange tallerken. Legg de sprøstekte tigerhodene på glassene.

Tigerreketartar
Bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper. Ta to teskjeer og form en oval kule. Anrett den ved siden av glasset med saus og tigerrekehoder.

Skjær de friske vårrullene på skrå med skarp kniv. Anrett delene ved siden av tartaren. Server.

Tips

Flere oppskrifter: Spis Vietnam

Kilde: Didier Corlou i TV-serien Spis Vietnam/DR