Grillet sjøkreps

Sausen lages av ristet pepper, salt og limesaft. Den serverer Anh Lé til vietnamesisk sjøkreps.

Foto: Fra TV-serien Spis Vietnam / DR

Grillet sjøkreps

Grillet sjøkreps servert med en saus av pepper, salt og limesaft. Enklere kan det nesten ikke gjøres.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Rist pepperkornene i pannen, til det gir en deilig lukt. Knus pepperkornene grovt i en morter og fordel det i fire skåler. Ha salt i hver skål. Legg klar hver sin limebåt.

Stek sjøkrepsen på en grill i ca. 30 sekunder på hver side, eller i en ovn ved 200 °C i 2-3 minutter.

Anrett sjøkrepsen på et stort fat og server med salt/pepperblandingen med presset limesaft over.

Pill sjøkrepsen og dypp den i sausen.

Tips

Flere oppskrifter: Spis Vietnam

Kilde: Fra TV-serien Spis Vietnam/DR