Dampet fisk i lotusblad med gurkemeiesaus

Mesterkokken Didier Corlou serverer fiskeretten rett på bordet. Posen av lotusblader inneholder dampet fisk og grønnsaker. Saus og lotuskjerner er ikke bare til pynt, men skal også spises.

Foto: Fra TV-serien Spis Vietnam / DR

Dampet fisk i lotusblad med gurkemeiesaus

Den franske kokken Dider Corlou lager mat som er en blanding av det franske og vietnamesiske kjøkken. Fisk dampes i lotusblad med finstrimlede grønnsaker.

Slik gjør du

Legg lotuskjernene i vann i to timer, kok dem i 30 minutter. Ta dem opp og avkjøl.

Skrell gurkemeien og grovhakk den. Hell den i en blender med 10 g vann og blend.

Bland gurkemeiejuice, hønsefond, fish sauce og pepper sammen. Bruk halvparten til å marinere fisken med i to timer. Fisken skal være skåret i store skiver.

Varm den andre halvparten av sausen med en fjerdedel av lotuskjernene og sett den til side.

Bruk den hvite delen av purren. Skjær den i julienne-strimler. Skjær sellerien og gulroten i julienne-strimler. Finhakk dill og chili.

Kok vårløken kort.

Lotusblad
Legg lotusbladene i vann og tørk dem. Fordel fisken på de fire lotusbladene og tilsett grønnsakene. og resten av lotuskjernene. Dryss chili og dill over og tilsett en spiseskje saus. Brett lotusbladet sammen som en liten pose og bind det med vårløk.

Damp posen i ti minutter.

Anrettes midt på en tallerken. Ha resten av sausen i en skål ved siden av.

Tips

Flere oppskrifter: Spis Vietnam

Kilde: Didier Corlou i TV-serien Spis Vietnam/DR