Hopp til innhold

Fristende gjærbakst

Steng kulda ute og lag deg en god gjærdeig. Så kan du kose deg med lun bakst til kaffen eller kakaoen. La deg friste av disse gode oppskriftene på boller og kringler.

Monkey bread - bollekake med sukker og kanel

Monkeybread er en kombinasjon av brytebrød og kanelboller. Les oppskriften lenger nede i artikkelen.

Foto: Marit Hegle

Tangzhong

Denne bakemetoden tok helt av for to-tre år siden. Du tilsetter en meljevning i deigen og får boller som er ekstra saftige og luftige. I tillegg holder de seg ferske i flere dager.

Klassisk gjærkringle

Har du litt god tid kan, du prøve deg på denne. Kringlen krever litt innsats, men resultatet kan serveres med stolthet og glede.

Kaffegodt

Aniskringler med litt brunost eller syltetøy er godt til kaffen. De passer godt både til frokost, lunsj eller kvelds.

Floke

Gjærdeigen kjevles og fylles med vaniljekrem og makronfyll. Så rulles den sammen. Til slutt blir det klippet et fint sikksakkmønster på toppen. Kringlen blir også kalt for klippekrans.

Skolebrød

Skolebrød eller skoleboller, kjært barn har mange navn. Lag dem store og gode med ekstra mye vaniljekrem.

Bollebrød

Er det ekstra hyggelig å dele en brytebolle? Bollene med kanel og sukker legges tett i en form, og så vokser de inn i hverandre. Da blir det mye av det gode myke i midten av bollene.

Boller med vaniljekrem

Gjør litt ekstra ut av de vanlige hvetebollene. Du kan fylle dem med vaniljekrem og toppe med smeltet sjokolade.