Slik gjør du
Hvetedeig
Bruk romtempererte råvarer.
Vei opp alle ingrediensene i en eltebolle, men hold igjen smør til senere i elteprosessen.
Elt deigen til den er smidig og glatt.
Tilsett det romtempererte smøret og kjør dette inn i deigen på sakte fart.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i 20 minutter.
Kardemommeremons
Bland sammen smør og sukker. Smak til med kardemomme.
Remons er et faguttrykk for blandingen av smør og sukker som brukes i hvete- og wienerdeig.
Kardemommeknuter
Kjevle ut hvetedeigen til et rektangel og smør kardemommeremons på halvparten av deigen.
Brett deigen uten remons over den med remons. Kjevle deigen ut til passe tykkelse, lengde og bredde.
Skjær strimler av deigen, 2–3 cm tykke remser. Tvinn hver strimmel.
Hold i den ene enden av remsen og snurr dem to ganger rundt tre fingre. Dra så den andre enden gjennom sammen med de tre fingrene.
Sett knutene på stekebrett og sett dem til heving.
Når bollene har hevet i 30–60 minutter, pensles knutene med egg. Bland sukker og kardemomme til kardemommesukker. Strø det over bollene.
Bollene stekes på 200 grader i 15–20 minutter. Bollene er ferdige når de tar farge i bunnen.
Tips
Se kardemommeknutene i 5. episode av Bakemesterskapet, bakingen begynner etter 26 minutter.