Hopp til innhold

Kringle­vridd bakst på lur

Kringle i frysen. Kjapt tint – og servert lun og god til uventa gjester. Kringler er undervurderte og blir altfor sjeldan serverte i desse dagar. Set i gang og kringlevri.

Kringle

Vel og vrak i kringlene våre. Herleg å ha på lur til uventa besøk eller dugnad.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Også til dugnaden og andre samankomstar er kringla herleg å ty til. Søt bakst til mange.

Safrankransen er luksusvarianten av denne gjærbaksten. Flotte å sjå på, smaker endå betre.

Og så den gamle og ærverdige klassikaren med mange smørlag.

Mange føretrekkjer denne saftige – med vaniljekrem og makronfyll.

Den er ikkje kringlevridd, men så saftig og god at vi gir rom for ei stong. Den blir laga som ei rullekake, men dette er gjærdeig med friske blåbær og marsipan.

Finn meir godsaker med søt gjærbakst.