Slik gjør du
Boller i to farger
Bruk romtempererte råvarer. Vei opp alle ingrediensene i en eltebolle, men hold igjen smør og kakao til senere i elteprosessen.
Elt deigen til den er smidig og glatt.
Tilsett det romtempererte smøret og kjør dette inn i deigen på sakte fart.
Del deigen i to like store deler. Ha i kakaopulveret i den ene halvparten og elt til deigen har jevn farge. Dekk deigene med plast og la heve i 20 minutter.
Del deigene i emner på ca. 16 gram og trill disse til små kuler. Hver ferdige bolle består av 3 hvite og 3 brune kuler. Sett disse annenhver i former eller ringer på ca. 11 cm i diameter.
Sett til heving. Når bollene har hevet i 30–60 minutter presses de sammen i midten slik at de danner en skål som skal fylles med vaniljekrem.
Fyll bollene med vaniljekrem og hev dem videre før de stekes.
Bollene stekes på 200 grader i 15–20 minutter. Bollene er ferdig når de tar farge i bunnen.
Vaniljekrem
Visp sammen egg, eggeplommer og maisenna i en bolle.
Vei opp fløte, melk og sukker i en kjele. Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut frøene. Ha både frø og stang oppi kjelen. Kok opp.
Spe den varme blandingen i eggeblandingen mens du rører. Ha alt tilbake i kjelen og kok opp. La det koke i ca. 1 minutt. Rør godt i bunnen hele tiden.
Hell kremen over i en bolle, så den ikke fortsetter å koke i kjelen.
Passer kremen gjennom en sil så den blir glatt og du får ut vaniljestangen.
Dekk kremen med plast. Plasten må være i kontakt med kremen så det ikke dannes snerk.
Sett kremen til avkjøling.
Solbærgelé
Bland gelatinpulveret med kaldt vann i en kjele. La dette stå i noen minutter så gelatinen får svelle.
Tilsett sukker og solbærpuré og varm dette opp til minimum 50 grader.
Hell den flytende geléen i silikonformer (ca. 4 cm i diameter og 2 cm høyde) og sett dem i fryseren.
Når geléen er helt kald, ta du geleen forsiktig ut av formene.
Montering
Pass på at bollene er kalde og at vaniljekremen i bollene er under 35 grader (gelatin smelter ved 37 grader). Plasser geléen på bollene.
Dryss over melis som pynt.
Tips
Se bollebaksten i 15. episode av «Bakemesterskapet».