Hopp til innhold

Hola! By opp til meksikansk fiesta

Er du hekta på tex-mex og vil forsøke med noe nytt i «lefsa»? Vi lar oss inspirere av Mexico, bytter ut ferdigtacoen og byr på et knippe oppskrifter som vi tenker på som meksikanske.

Meksikansk mat

Meksikanske favoritter.

Foto: YLE/SVT


Gjør litt ekstra ut av fredagstacoen. By på hjemmelagd salsa og bak dine egne tortillas. Erstatt kjøttdeigen med kjøtt eller fisk om du vil ha en mer autentisk meksikansk taco.

Eller du kan slå til med en chili con carne. Lag den knallsterk eller mild, alt etter smak og behag.

Tortillas

Det er greit å ha en pakke med ferdige tortillas i skapet, men de har ikke mye til felles med de ekte meksikanske. Her er oppskrift på tortillas som er bakt med maismel.

Vil du heller bruke hvetemel, kan du prøve disse.

Salsa og guacamole

Det er enkelt å lage sin egen salsa, og den løfter fredagstacoen til nye høyder. Det gjør også hjemmelaget guacamole. Her er to varianter.

En mer autentisk meksikansk taco

Dette tar litt tid, men er vel verdt det. Kjøttet baker i ovnen over natten, og du får et fantastisk mørt og smakfullt kjøtt til å fylle tortillaen med. Her er også oppskrift på pico de gallo og marinerte jalapeños.

Har du prøvd med fisk? Friter den hvite fisken du liker best og server i ekte maistortillas.

Litt snadder

Fyll myke tortillas med ost og noe annet godt, gjerne kylling, paprika og chili. Det blir ekstra godt med litt chilimajones på toppen.

Chili con carne

Har du god tid, passer det perfekt med en god chili-gryte. Vi bruker kjøtt i terninger i stedet for kjøttdeig og lar det få koke til det er godt og mørt. Lag den knallsterk eller mildere, det bestemmer du selv.