Slik gjør du
Tortilladeigen har en hevetid på 30 minutter. Vær oppmerksom på at lammet skal stekes lenge i ovnen i 4–6 timer. Langtidsstekingen gjør kjøttet mørt og gir det en intens smak.
Kjøtt
Skjær kjøttet i store biter (6-7 centimeter). Krydre med salt.
Brun kjøttet i olivenolje – eventuelt i flere omganger. Ha alt kjøttet tilbake i gryten og tilsett oksekraft, hvitløk, chili, spisskummen, laurbærblad og kanel.
Sett et tett lokk på gryten og sett den i ovnen på 150 grader i 4–6 timer.
Ha kjøttet over i en stekepanne og trekk det fra hverandre med to gafler. Smak til med salt og stekevæske.
Salsa verde
Fres løk, hvitløk, jalapeños og tomatillos i en panne med olivenolje til de får litt farge. (Hvis du bruker hermetiske tomatillos, ikke stek dem)
Ha grønnsakene og korianderen i en blender og kjør til en jevn masse. Avkjøl salsaen raskt og smak til med salt og limesaft.
Varm opp tacoen: Ha en god skje kjøtt på hver, deretter salsa verde, hakket løk og fersk koriander.
Drypp med fersk lime etter smak.
Tortillas
Bland masa harinaen med saltet. Hell i vannet og bland godt.
Elt så deigen i noen minutter til den føles sammenhengende, omtrent som modellkitt. Hvis den virker for tørr, tilsett litt mer vann: Er den for fuktig, tilsett litt mer maismel.
La deigen hvile tildekket i 30 minutter.
Del deigen i mindre biter, som rulles til kuler på størrelse med en golfball. Hvis du har en tortillapresse, trykker du kulene mellom to stykker plast eller bakepapir. Hvis du ikke har en presse, kan du bruk en tung gryte eller noe lignende. De skal være 3–4 millimeter tykke.
Stek tortillaene på en tørr varm panne i ett minutt på hver side. De kan ha noen mørke flekker.
Så snart de kommer av pannen, pakk dem inn i et kjøkkenhåndkle slik at de kan holde seg myke.