Tomatsalsa og guacamole

Tomatsalsa og guacamole er godt til taco eller som dipp til favorittchipsen.

Foto: LARS SCHÖN/SVT

Guacamole og tomatsalsa

Det er ikke vanskelig å lage guacamole og tomatsalsa fra grunnen. Med denne oppskriften kan du imponere til fredags-tacoen.

Slik gjør du

Guacamole

Del avokadoen, ta ut steinene og skrap ut innholdet med en skje.

Finhakk tomat, løk og chili.

Press ut limesaften.

Finhakk koriander.

Bland alle ingrediensene og sett i kjøleskapet en liten stund før servering.

Tomatsalsa

Grill tomater, løk, paprika og chili i en grillpanne, på grillen eller i ovnen. Grill dem på middels varme til skallet på grønnsakene får en fin farge og er mykt. Avkjøl.

Fjern skallet på chili, paprika og tomater.

Finhakk eller kjør grønnsakene i en mikser. Smak til med hvitløk, limesaft, salt og pepper. Finhakk koriander og vend inn i salsaen.

Sprinkle litt olivenolje over og server.

Kilde: Zeina Mourtada fra Sommermat i Falkenberg