Ferdig stekte tortillas på et fat med pico de gallo, guacamole, fritert fisk og rødkål i bakgrunnen.

Ferdig stekte tortillas klare til å fylles med meksikansk tilbehør.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Ekte tortillas med maismel

Det er lettvint å ha ferdigkjøpte tortillas i skapet. Men de har ikke mye til felles med ekte tortillas. Anders Samuelsson lager tortillas på masa harina, et maismel som er det tradisjonelle tortillamelet.

Slik gjør du

Tortillas

Bland maismel og salt. Hell i vannet og bland med hendene til en smidig deig som ikke er for tørr. Dekk til og la deigen hvile i cirka 30 minutter.

Form deigen til boller på størrelse med golfballer. Press bollene mellom bakepapir med for eksempel en stekepanne.

Stek tortillaene i jernpanne i cirka ett minutt, snu og stek videre i et halvt minutt.

Hold tortillaene varme under et oppvridd håndkle til de skal serveres.

Tips

Bruk ekte maistortillas til taco med fritert fisk, pico de gallo og avokadokrem.

Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE