Chili con carne i en stor rød gryte.

Etter at gryta med chili con carne har kokt i ovnen i tre timer, har Paul Svensson over frisk oregano og persille.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Langtidskokt chili con carne

Chili con carne kan være god hverdagsmat, men her kommer en oppskrift som passer til helg eller fest – med to typer kjøtt og bønner. Rista brød og rømme er alt du trenger ved siden av.

Slik gjør du

Skjær kjøttet i terninger. Brun både det og kjøttdeigen, og ha på salt og pepper.

Tilsett hakka løk, hvitløk og de tørre krydderne, og brun alt i et par minutter til.

Hell over ølet. Væsken gjør at det tørre krydderet slipper gryta. Deretter har du i hakka tomater, tomatpuré, kaffe og buljong.

Ha på lokket, og la gryta syde på 150 grader i steikeovnen i tre timer.

Før servering har du i bønnene, finhakka chili (uten frø), oregano, kakao og persille. Server med rista brød og rømme.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE