Hopp til innhold

Vi elsker Buddha bowls og poke

Buddha bowl er navnet på vegetarvarianten av poke. Retten består av små porsjoner av ulike grønnsaker og krydder, og serveres kald i en skål.

Collage av tre retter - buddah bowl og poke. Fargrikt og friskt.

Buddha bowl og poke har til felles at de er supersunne, har deilige farger og smaker kjempegodt.

Foto: CHARLOTTE NILSEN/ENJAMIN FREDRIKSEN/LISE FINCKENHAGEN/SATT SAMMEN AV NRK

Du kan sette sammen Buddha bowl og poke på utallige måter. La deg inspirere av disse fargerike næringsbombene både med og uten kjøtt. Vi anbefaler denne med reker, ris, grønnsaker, frukt og sterk majones

Poke er gatemat fra Hawaii, og betyr å dele/kutte. Ofte brukes tunfisk i disse bollene, denne er med laks.

Avokado, mango, marinade, fisk og frø. Denne er akkurat like god som den ser ut.

Ingenting i veien for en variant med storfekjøtt og bacon.

Så noen buddha bowls med bare grønt. Og rettene ser så fristende og lekre ut, at man får lyst til å fråtse i friske grønnsaker.

En hovedregel er at «buddha bowls» skal inneholde fem forskjellige deler som til sammen gir en perfekt kombinasjon av smaker og teksturer. Men du klarer ikke holde deg, du må ha i enda mer.

Har du har preppet litt i forkant har du et fristende, sunt og mettende måltid på bordet i løpet av få minutter. Denne har masse nøtter og frø – og en spennende dressing.

Til slutt en asiatisk og mettende salat med herlig ingefærvinaigrette.