Hopp til innhold

Helt rått – hjemme­laget sushi, sashimi og poke

Lag sushi sammen – inviter venner og familie. Lek og le med poke, sushi og sashimi. Resultat: Imponerende godt, enkelt, sunt, og lekkert.

«Virrevirrevapp» sushi

Ikke så fingernem? Legg fisk, ris, syltet ingefær og wasabi på fatet litt hulter til bulter. Like godt.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Sett sammen din egen sushi, etter hva du har lyst på. Triksene for godt resultat finner du i oppskriftene.

Begynn gjerne med klassikeren: Nigiri sushi med laks, ingefær og wasabi.

Eller du kan lage en frisk buffé der alle kan plukke det de vil ha. Herlig og praktisk.

Når man lager maki, ruller man ris, fisk eller grønnsaker sammen. Bruk gjerne en sushimatte i bambus.

Prøv verdens beste og enkleste hurtigmat – fra Japan. Laks med smakfull saus, krydder og grønnsaker.

Sushi med laks og kveite er mager mat med mye og nydelig smak i tilbehøret. Og gidder du ikke rulle sammen, bare legger du maten ut på fatet.

Poke er rett og slett en spennende fiskesalat, ofte med rå eller hurtigstekt fisk eller skalldyr servert med ris, i en bolle. Vi byr på en poke med reker, og en med ørret/laks.

Fysen på mer asiatisk mat? Da blir du med inn i vårt asiatiske matunivers.