Buddha bowl

Nydelig servert i en liten bolle, sunt og godt med grønnsaker, nøtter, bønner og kikerter.

Foto: SVT

Buddha bowl

Det er populært å servere mat som «bowls». Først og fremst fordi det er en lekker måte å servere fargerik mat på, med grønnsakene hver for seg.

Slik gjør du

Kok mathveten som anvist på pakken.

Bland alle ingrediensene til dressingen og rør sammen. Smak til med salt og pepper.

Skrell gulrøtter og beter. Riv eller høvle tynt med en potetskreller eller mandolin.

Masser litt olivenolje og salt inn i grønnkålen.

Del avokadoen og ta ut innmaten. Del den i biter.

Skyll kikertene og drypp gjerne litt olivenolje over dem.

Kok eller damp edamamebønnene i noen minutter.

Rist nøtter og frø i en tørr stekepanne.

Server alle ingrediensene for seg sånn at alle kan komponere sin egen bowl.

Tips

Retten har fått navnet etter profeten Buddha som bar rundt skålen sin med ris og fikk fylt på med ulike grønnsaker der han kom forbi.

Kilde: Johanna Westman i TV-serien «Himmelsk mat»/SVT