Vi elsker Buddha bowls og poke Buddha bowl er navnet på vegetarvarianten av poke. Retten består av små porsjoner av ulike grønnsaker og krydder, og serveres kald i en skål. Av Ingvill Bjorland
Helt rått – hjemmelaget sushi, sashimi og poke Lag sushi sammen – inviter venner og familie. Lek og le med poke, sushi og sashimi. Resultat: Imponerende godt, enkelt, sunt, og lekkert. Av Ingvill Bjorland
Sushibuffé Tareq Taylors sushibuffé er topp for hele familien. Alle får sette sammen sin egen sushi etter hva de har lyst på. Oppskriften er hentet fra TV-serien «Hygge i hagen».
Laksetataki med sesamsaus og ørretrogn Laksetataki med en nordisk vri, toppet med ørretrogn og servert med sesamsaus og tatakisaus med pepperrot, hvitløk og revet sitronskall.
Sushi Sushi betyr direkte oversatt marinert ris med eddik. For at sushien skal bli god må risen være perfekt kokt. Riskvaliteten spiller også en stor rolle. Den skal være rundkornet, og det beste er å bruke sushi-ris.
Laks sashimi med ponzusaus Den tradisjonelle japanske retten sashimi blir ekstra god med sushikokken Jonathan Romanos smakfulle ponzusaus. Den har han eksperimentert seg fram til, og nå kan du også lage den hjemme.
Poke – ris, rå fisk, frukt og grønnsaker Poke er en rett fra Hawaii med inspirasjon fra japansk sushi. Det handler om ris, rå fisk, grønnsaker og frukt i denne oppskriften fra Benthe Nyheim.
Poke med reker Ris, reker, grønnsaker, frukt og en sterk majones er ingrediensene i Lise Finckenhagens pokebolle.
Rockekokkens vri på poke Poke er gatemat fra Hawaii. Rockekokk Mats Paulsens smaksbombe lages med laks. Vanligvis lages poke med tunfisk. Poke betyr å dele, kutte. Denne retten er ikke helt som sashimi, ceviche eller laksecarpaccio, men den ligner.